WEGETARIAŃSKI

MERRE Makaron ryżowy razowy z brązowego ryżu nitka (220 g)

Kod: 084909012692
Producent: MERRE
Makaron wykonany z mąki ryżowej powstałej w wyniku mielenia pełnego, nieoczyszczonego ziarna ryżu brązowego. Pełne ziarna zbóż zawierają błonnik, witaminy i mikroelementy, które w produktach wykonanych z ziaren oczyszczonych ( białych) są bezpowrotnie tracone. Makaron w formie długich, cienkich nitek (vermicelli). >>> Ryżowe nitki zawierają dużą ilość wody i są półprzeźroczyste. Makaron vermicelli może być stosowany do przygotowania zup, dań obiadowych na ciepło oraz sałatek. Świetnie komponuje się z azjatyckim sosami, w szczególności – sojowym, stanowiąc podstawę wielu dań z warzywami, mięsem, rybami lub owocami morza.

Sposób przygotowania: Makaron moczyć w wodzie przez 5 - 6 min, odsączyć, a następnie gotować lub smażyć  

Masa netto: 220 g
Producent: MERRE
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj producenta: Tajlandia
Składniki: mąka ryżowa z pełnego przemiału 90%, woda 
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1602/377
Węglowodany (g): 83,0
 - w tym cukry (g): 0
Tłuszcz (g): 1,2
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,5
Błonnik (g): 1,9
Białko (g): 7,5
Sól (g): 0,07
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK 
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK 
Bez drożdży: TAK

 

 

Opinie o produktach i sklepie

Opinie o produktach i sklepie