BARTOLINI Makaron semolinowy z jarmużem, gniazda (250g) - BIO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przed spożyciem gotować 8 minut - makaron bardzo miękki, 6 min - makaron al dente.
100g makaronu na 1 litr osolonej wody.
Masa netto: 250g
Producent: BARTOLINI
Dystrybutor: Bio Planet
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: mąka z PSZENICY durum*, jarmuż suszony* (3 %)
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 740 /150
Węglowodany (g): 29
- w tym cukry (g): 0,5
Tłuszcz (g): 0,6
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
Błonnik (g): 2,0
Białko (g): 5,6
Sól (g): 0,01
Alergeny: pszenica
Możliwe alergeny: produkt może zawierać JAJA, ORZECHY, SELER, SEZAM, GORCZYCĘ i soję
Warunki przechowywania: przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: NIE
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |