BIO

BARTOLINI Makaron semolinowy z jarmużem, gniazda (250g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5901902001995
Producent: BARTOLINI
Makaron wyrabiany z semoliny - mąki z PSZENICY durum, dzięki której nie skleja się i zachowuje idealną sprężystość po ugotowaniu. Dodatek jarmużu nadaje kluseczkom wyjątkowy kolor i smak, który idealnie komponuje się z wszelkiego rodzaju pesto. Zastosowanie matryc z brązu nadaje makaronikom chropowatą powierzchnię zapewniającą idealne przyleganie sosu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:  Przed spożyciem gotować 8 minut - makaron bardzo miękki,  6 min - makaron al dente.

100g makaronu na 1 litr osolonej wody.

 

Masa netto: 250g

Producent: BARTOLINI

Dystrybutor: Bio Planet

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: mąka z PSZENICY durum*, jarmuż suszony* (3 %)

*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 740 /150
Węglowodany (g): 29
 - w tym cukry (g): 0,5
Tłuszcz (g): 0,6
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
Błonnik (g): 2,0
Białko (g): 5,6
Sól (g): 0,01

Alergeny: pszenica

Możliwe alergeny: produkt może zawierać JAJA, ORZECHY, SELER, SEZAM, GORCZYCĘ i soję

Warunki przechowywania: przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym

Produkt naturalny: TAK

Produkt wegetariański: TAK

Produkt wegański: TAK

Bez glutenu w składnikach: NIE

Bez cukru: TAK

Bez barwników: TAK

Bez konserwantów: TAK

Bez jaj: TAK

Bez drożdży: TAK

 

 




Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie