



BARTOLINI Makaron z sorgo świderek (fusilli) bezglutenowy (250g) - BIO
Kod: 5901902004729
Producent: BARTOLINI
Makaron bezglutenowy 100% z sorgo z upraw ekologicznych.
>>> Mąka z sorgo zawiera dużo węglowodanów - prawie 69 g. W składzie jest również woda, białka, tłuszcze, błonnik i popiół. Jest bogata w kwasy nienasycone i nasycone, mono- i disacharydy, a także różne witaminy: PP, B1, B5, B2, B6, A, H, cholinę. Skład mineralny to: fosfor, magnez, potas, wapń, sód, żelazo, miedź, krzem
>>> Mąka z sorgo jest bezglutenowa i zawiera więcej witaminy B12 i żelaza, niż zwykła mąka pszenna.
Mąka z sorgo charakteryzuje się również wyższą zawartością wapnia, żelaza, białka i błonnika w porównaniu z pszenicą oraz ryżem.
Więcej
SKŁADNIKI: 100% ekologiczna mąka z sorgo (bezglutenowa).