


BARTOLINI Makaron ekologiczny (żytni razowy) gniazda tagliatelle (250g) - BIO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Przed spożyciem gotować ok. 5 minut, przelać zimną wodą (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
Masa netto: 250g
Producent: BARTOLINI
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.
Pochodzenie: Polska
Skład: mąka żytnia razowa typ 2000*, woda
*z upraw ekologicznych mielona na kamiennych żarnach
Możłiwe alergeny: może zawierać jaja
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1420/337
Białko (g): 9,1
Węglowodany (g): 63
- w tym cukry (g): 6,8
Tłuszcz (g): 1,5
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,3
Białko (g): 9,1
Błonnik pokarmowy (g): 16
Sól (g): 0,01
Zawartość składników w 100 g ugotowanego produktu
Fosfor - 129 mg (18 %)**
Mangan - 1,4 mg (70 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
Warunki przechowywania: W miejscu suchym i przewiewnym
Produkt naturalny: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK