BEZGLUTENOWE BIO

BARTOLINI Makaron ekologiczny (żytni razowy) gniazda tagliatelle 250g - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5901902003890
Producent: BARTOLINI
Wyrabiany w 100 % z ekologicznej mąki żytniej, uzyskanej ze zmielenia certyfikowanych surowców od polskich dostawców. Wysoka zawartość błonnika żytniego, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu jelit. Źródło składników mineralnych - fosforu oraz manganu, który pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. To doskonały zamiennik zwykłego makaronu, zarówno w tradycyjnych daniach obiadowych, jak i w zupach, gulaszach, sałatkach, czy w połączeniu z sosami szczególnie tymi, które tworzysz z dodatkiem grzybów, pieczonych warzyw, świeżych ziół, śmietanowych sosów czy chudego mięsa.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 
Przed spożyciem gotować ok. 5 minut, przelać zimną wodą (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

Masa netto: 250g

Producent: BARTOLINI

Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.

Pochodzenie: Polska

Skład: mąka żytnia razowa typ 2000*, woda

*z upraw ekologicznych mielona na kamiennych żarnach

Możłiwe alergeny: może zawierać jaja 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1420/337
Białko (g): 9,1
Węglowodany (g): 63
 - w tym cukry (g): 6,8
Tłuszcz (g): 1,5
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,3
Białko (g): 9,1
Błonnik pokarmowy (g): 16
Sól (g): 0,01

Zawartość składników w 100 g ugotowanego produktu
Fosfor - 129 mg (18 %)**
Mangan - 1,4 mg (70 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

Warunki przechowywania: W miejscu suchym i przewiewnym 

Produkt naturalny: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie