*REBA Konserwa wegańska a'la makrela w sosie pomidorowym bezglutenowa (160g) - BIO
Rëba to produkt z Certyfikatem zielonego weganizmu. Ma słony, zharmonizowany smak z wyczuwalnym aromatem alg:
- zawiera niski poziom naturalnie występujących cukrów
- stworzona na bazie białek roślinnych
- bez konserwantów i GMO
- ma długi okres przydatności (36 miesięcy)
- puszka wykonana z ekologicznych, recyklingowanych materiałów
- produkt w 100% wegański
- bogaty w wartości odżywcze: zdrowe tłuszcze z kwasami Omega, źródło błonnika pokarmowego i potasu
- certyfikowane, organiczne składniki
- produkt sterylizowany
- bez dodatków, bez kwasu przetwórczego, bez alergenów.
Masa netto: 160g
Producent: ZAKWASOWNIA
Dystrybutor: Zakwasownia
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: sos pomidorowy* 49 % (woda, koncentrat pomidorowy*, olej słonecznikowy*, syrop z agawy*, przyprawy*, sól morska, białko grochu*); białka roślinne uwodnione* 45 % (woda, białka z grochu i bobu*), sos SOJOWY tamari* (woda, SOJA*, sól), algi morskie* 1,4 %, ocet winny biały*, sok z cytryny*, sól morska.
*składniki z upraw ekologicznych
Wartości odżywcze w 100ml:
Wartość energetyczna (kj/kcal): 484/116
Węglowodany (g): 8,3
- w tym cukry (g): 5,8
Tłuszcz (g): 4,5
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,4
Błonnik (g): 3,3
Białko (g): 8,8
Sól (g): 1,5
Potas (mg): 552 (28 %**)
** dzienna referencyjna wartość spożycia potasu (dla osoby dorosłej)
Alergeny: soja
Certyfikat: tak
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: NIE
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |