BIO

ALCE NERO Pesto Genovese - sos bazyliowy (130g) - BIO

(1 Opinii) Dodaj recenzję
Kod: 8009004850200
Producent: ALCE NERO
Ekologiczny sos bazyliowy Pesto Genovese. Pesto jest tradycyjnym włoskim dodatkiem do makaronu. Należy je jedynie dodać do gorącego makaronu (najlepiej semolinowego), tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek.

Pesto Genovese (sos bazyliowy) - EKO

 

Masa netto: 130g

Producent: Alce Nero

Kraj pochodzenia: Włochy, rolnictwo IT-BIO-009 Rolnictwo UE/spoza UE

Składniki: bazylia* (41,4%), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin* (10%), orzechy nerkowca*, sól, parmezan* (2,5%) (mleko krowie*, sól, podpuszczka), ser pecorino* (mleko owcze*, sól, podpuszczka), orzechy piniowe*, czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

*produkty ekologiczne objęte certyfikatem

Wartość odżywcza w 100g:

  • Wartość energetyczna - 1925 kJ/467 kcal
  • Tłuszcz - 47 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,7 g
  • Węglowodany - 5,1 g
  • w tym cukry - 2,7 g
  • Błonnnik - 1,0 g
  • Białko - 4,2 g
  • Sól - 2,7 g

Certyfikacja: PL-EKO-07-07904

Informacje dodatkowe: Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie
M

To pesto jest the besto