ALCE NERO Pesto Genovese - sos bazyliowy (130g) - BIO
Kod: 8009004850200
Producent: ALCE NERO
Ekologiczny sos bazyliowy Pesto Genovese. Pesto jest tradycyjnym włoskim dodatkiem do makaronu. Należy je jedynie dodać do gorącego makaronu (najlepiej semolinowego), tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek.
Więcej
Pesto Genovese (sos bazyliowy) - EKO
Masa netto: 130g
Producent: Alce Nero
Kraj pochodzenia: Włochy, rolnictwo IT-BIO-009 Rolnictwo UE/spoza UE
Składniki: bazylia* (41,4%), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin* (10%), orzechy nerkowca*, sól, parmezan* (2,5%) (mleko krowie*, sól, podpuszczka), ser pecorino* (mleko owcze*, sól, podpuszczka), orzechy piniowe*, czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny).
*produkty ekologiczne objęte certyfikatem
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna - 1925 kJ/467 kcal
- Tłuszcz - 47 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,7 g
- Węglowodany - 5,1 g
- w tym cukry - 2,7 g
- Błonnnik - 1,0 g
- Białko - 4,2 g
- Sól - 2,7 g
Certyfikacja: PL-EKO-07-07904
Informacje dodatkowe: Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |