BIO

BARTOLINI Makaron 100% durum gniazda nr 4 - tagliatelle z algami morskimi (250g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5901902002435
Producent: BARTOLINI
Makaron ten wyrabiany jest z semoliny - mąki z pszenicy durum, dzięki której nie skleja się i zachowuje idealną sprężystość po ugotowaniu. Produkt charakteryzuje się przyjemnym, morskim smakiem, przez co jest idealny do dań z owoców morza i ryb. Szczególnie polecany jest do kompozycji z owocami morza - krewetkami,rybami itp. Zastowanie matryc z brązu nadaje makaronom chropowatą powierzchnię zapewniającą przyleganie sosu.

Makaron 100% durum gniazda nr 4 - tagliatelle z algami morskimi BIO

Masa netto: 250 g

Producent: Bartolini

Dystrybutor: Eko-Wital

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: semolina ekologiczna (mąka z pszenicy durum), algi morskie ekologiczne (spirulina) 3%

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 740 kJ/ 175 kcal
Węglowodany (g): 34
- w tym cukry (g): 0,6
Tłuszcz (g): 0,8
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,4
Błonnik (g): 2
Białko (g): 7,2
Sól (g): 0,02

 

Alergeny: gluten

Możliwe alergeny:  jaja

Certyfikat: PL-EKO-07

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

Data min. trwałości: 30 dni

 

Produkt naturalny: TAK

Produkt wegetariański: TAK

Produkt wegański: TAK

Nietestowany na zwierzętach: TAK

Bez glutenu w składnikach: NIE

Bez cukru: TAK

Bez barwników: TAK

Bez konserwantów: TAK

Bez jaj: TAK

Bez orzechów: TAK

Bez drożdży: TAK

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie