WEGETARIAŃSKI BIO

BARTOLINI Makaron orkiszowy razowy świderki (250 g) - BIO

Kod: 5901902004279
Producent: BARTOLINI
Makaron wyrabiany z mąki uzyskanej z pełnego przemiału ziarna ORKISZU - łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika. Ziarna ORKISZU użyte do wyrobu mąki na makaron pochodzą wyłącznie z ekologicznych, polskich upraw. Rzemieślnicze metody produkcji, w tym zastosowanie matryc z brązu, nadają makaronowi chropowatą powierzchnię zapewniającą idealne przyleganie sosu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przed spożyciem gotować ok. 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

Masa netto: 250 g
Producent: BARTOLINI
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj producenta: Włochy
Składniki: mąka orkiszowa razowa typ 1850*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna: 668 kJ/ 158 kcal
Węglowodany (g): 28,0
- w tym cukry (g): 1,0
Tłuszcz (g): 1,2
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,3
Błonnik (g): 4,4
Białko (g): 6,2
Sól (g): 0,01
Alergeny: gluten
Możliwe alergeny: może zawierać jaja
Warunki przechowywania: Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym (maksymalnie 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Opinie o produktach i sklepie

Opinie o produktach i sklepie