BEZGLUTENOWE

BEZGLUTEN Bułka tarta bezgl. niskobiałkowa PKU (350g)

Dodaj recenzję
Kod: 5906720576816
Producent: BEZGLUTEN

Bułka tarta bezgl. niskobiałkowa PKU 

Bezglutenowa bułka tarta to produkt idealny dla każdego, kto z różnych względów ogranicza gluten w swojej kuchni, a jednocześnie nie chce rezygnować z tradycyjnych smaków. Sprawdzi się wszędzie tam, gdzie standardowa pszenna bułka tarta, a jej neutralny smak sprawia, że nadaje się do przygotowania wielu potraw, przekąsek i deserów.

Bułka tarta bezglutenowa doskonale sklei i zagęści kotlety mielone, burgery warzywne czy pulpety. W jej składzie znajdziemy skrobie kukurydzianą, ziemniaczaną i pszenną bezglutenową, które wchłaniają nadmiar wilgoci z potraw i poprawiają w ten sposób ich strukturę. Dzięki temu kotlety zachowają swoją lepkość, a zasmażka z bułki tartej uzyska pożądaną konsystencję, idealną do polania pieczonych czy gotowanych warzyw. Nawet zwykła podsmażona bułka tarta z masłem potrafi zmienić prostą potrawę w sentymentalne domowe danie.

Bułka tarta bez glutenu to produkt uniwersalny. Chrupiąca panierka z bułki tartej jest obowiązkowym wykończeniem niedzielnego schabowego, a dodatek kalafiora z bułką tartą stanowić będzie świetny pomysł na obiad. Bezglutenowa bułka tarta przyda się także do kruchego ciasta z owocami - wystarczy posypać podpieczony kruchy spód łyżką bułki, by mieć pewność, że ciasto nie namoknie od soku wyciekającego z owoców. 

Bułka tarta pozwoli osobom z nietolerancją glutenu cieszyć się smakiem ulubionych dań bez obaw o zdrowie i samopoczucie. Będzie idealnym dodatkiem do wielu potraw, niezależnie od tego, czy jest to zwyczajna, domowa fasolka szparagowa z bułką tartą, czy też bardziej wyszukany przepis.

 

Masa netto: 350 g

Producent: BEZGLUTEN Sp. Z o.o.

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia ziemniaczana, olej roślinny (rzepakowy), mleko w proszku odtłuszczone, cukier, drożdże piekarskie, sól, substancje zagęszczające: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza; glukoza, błonnik jabłkowy, emulgatory: lecytyny, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego; substancja spulchniająca: węglany sodu.

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1170 kJ/ 277 kcal
Węglowodany (g): 57
- w tym cukry (g): 3,6
Tłuszcz (g): 4,0
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,1
Błonnik (g): 2,6
Białko (g): 1,9
Sól (g): 1,32

 

Alergeny: pszenica, mleko

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, przewiewenym miejscu

 

Produkt wegetariański: TAK

Produkt wegański: NIE

Nietestowany na zwierzętach: TAK

Bez glutenu w składnikach: TAK

Bez cukru: NIE

Bez barwników: TAK

Bez konserwantów: TAK

Bez jaj: TAK

Bez orzechów: TAK

Bez drożdży: NIE

 

 

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie