BEZGLUTENOWE

BEZGLUTEN Bułki wieloziarniste bez dodatku cukru, bezglutenowe (180g)

Dodaj recenzję
Kod: 5906720576793
Producent: BEZGLUTEN
Bułki wieloziarniste to bogate źródło błonnika pokarmowego. Ponieważ produkt nie zawiera mąki, mleka, jaj i cukru (zawiera tylko naturalnie występujące cukry) - jest odpowiedni dla diabetyków i osób nietolerujących glutenu. 

Bułki wieloziarniste bez dodatku cukru, bezglutenowe

Sposób przygotowania: Zalecamy podgrzać piekarnik do 200°C i piec przez ok. 5 min. 

Masa netto: 180g 

Producent: BEZGLUTEN

Dystrybutor: Bezgluten

Kraj producenta: Polska

Składniki: woda, skrobie (kukurydziana, ryżowa), mąki (ryżowa, jaglana), olej rzepakowy, ziarna 5,4% (słonecznika, siemienia lnianego, czarnuszki), pasta daktylowa, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar, hydroksypropylometyloceluloza;  drożdże, sól, błonnik z babki jajowatej, ekstrakt jabłkowy

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1242 kJ/ 295 kcal
Węglowodany (g): 49,0
 - w tym cukry (g): 2,9
Tłuszcz (g): 8,3
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,9

Błonnik (g): 5,3

Białko (g): 3,5
Sól (g): 1,3

Certyfikat: PL-089-251

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu 

 

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: TAK 

Produkt wegański: TAK 

Bez glutenu: TAK 

Bez laktozy: TAK

Bez cukru: TAK

Bez barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: TAK

Bez orzechów: TAK 

Bez drożdży: NIE 

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Tak