BEZGLUTEN Burger mix vegan (150g)
Burger mix vegan, bezglutenowy
Vege burger mix to doskonałe źródło pełnowartościowego białka, magnezu i błonnika. Wartość odżywcza vegańskich kotletów jest porównywalna z wartościami tradycyjnego kotleta mielonego.
- Białko - przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej
- Magnez - zapewnia mięśniom prawidłowe funkcjonowanie oraz zmniejsza uczucie zmęczenia
- Błonnik - wpływa pozytywnie na pracę jelit oraz sprawia, że mamy poczucie sytości po posiłku
- Dodatek suszonych przypraw i warzyw zapewnia smaczny posiłek bez konieczności doprawiania go we własnym zakresie
Porcja 100g to dwa kotlety, które zapewniają wysokobiałkowy posiłek (20,5 g białka) oraz dostarczają dawki naturalnie występujących w mięsie witamin z grupy B oraz cynku.
Mieszanka Burger mix vegan to także łatwe i szybkie przygotowanie.
Sposób przygotowania: 150 g mieszanki wsyp do miski i zalej 350 ml ciepłej wody (40°C). Wymieszaj dokładnie przy użyciu łyżki lub miksera. Odczekaj ok 3 min. Uformuj płaskie kotleciki (po 50 g), obtocz w bułce tartej (bez skrobi pszennej) BEZGLUTEN i smaż na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym na małym ogniu przez około 4 min z każdej ze stron.
Porcja produktu to dwa kotlety (100 g). Opakowanie zawiera 5 porcji (po przygotowaniu).
Masa netto: 150g
Producent: BEZGLUTEN
Dystrybutor: Bezgluten
Kraj producenta: Polska
Składniki: izolat białka sojowego, płatki (amarantusa, quinoa), mąka grochowa, płatki drożdżowe nieaktywne, inulina, sól himalajska niejodowana, pieprz czarny mielony, suszona natka pietruszki, cebula mielona, czosnek mielony, majeranek otarty, sok z buraka czerwonego w proszku, proszek ze strąków drzewa świętojańskiego.
Wartości odżywcze w 100g (po przygotowaniu zgodnie z przepisem):
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1015 / 243
Węglowodany (g): 8,0
- w tym cukry (g):0,09
Tłuszcz (g): 14,0
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 1,0
Błonnik (g): 0,5
Białko (g): 21,0
Sól (g): 1,54
Witaminy i składniki mineralne:
B1 (tiamina): 0,433 mg (39% RWS*)
B3 (niacyna): 4,92 mg (31 % RWS*)
Cynk: 25,8 mg (258 % RWS*)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).
Certyfikat: jest
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: NIE
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |