BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI

BEZGLUTEN Ciasto naleśnikowo-makaronowo-pierogowe bezglutenowe niskobiałkowe PKU (500g)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5907459846690
    Producent: BEZGLUTEN
  • Koncentrat do sporządzania pierogów, naleśników i makaronu Mieszanka niskobiałkowa na naleśniki doskonale nadaje się również do przygotowania w domu takich dań jak pierogi oraz gofry. Naleśniki PKU z mieszanki są łatwe w przygotowaniu nawet dla kogoś, kto nie czuje się zbyt pewnie w kuchni. Mieszankę wystarczy dodać do wody i wymieszać z zamiennikiem jajka, który jest odpowiedni dla osób chorych na fenyloketonurię oraz dla wegan. Ponadto, specjalny mix mąk umożliwia przyrządzenie domowego makaronu, który będzie podstawą pysznego obiadu. Dzięki zbilansowanym składnikom w już gotowej mieszance, czas przygotowania takiego posiłku dla całej rodziny znacznie się skraca, nie musimy martwić się o proporcję i odpowiednią konsystencję wyrabianego ciasta. Naleśnikowo-makaronowo-pierogowa mieszanka niskobiałkowa PKU to niezastąpiony produkt dla osób ceniących sobie wysoką jakość mąk oraz wygodę podczas kuchennych poczynań. Nasza mieszanka jest niskobiałkowa, co oznacza że składa się głównie z węglowodanów. Ich udział w składzie to 84 gramy na 100 gram produktu, a przy tym zawiera zaledwie 5g cukru. Oznacza to, że mieszanka do naleśników PKU jest lekkostrawna. Produkt jest także bezglutenowy, dlatego może być bez obaw spożywany przez osoby które nie tolerują tego składnika. Jedną z jego wielu zalet jest uniwersalność. Z koncentratu można przygotować też inne danie na słodko, w tym gofry oraz pierogi.

    Ciasto naleśnikowo-makaronowo-pierogowe bezglutenowe niskobiałkowe.

    Masa netto: 500g

    Producent: BEZGLUTEN Sp. Z o.o.

    Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar i hydroksypropylo metyloceluloza, błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego, substancja spulchniająca: soda.

    Nie zawiera jaj i laktozy.

    Wartość odżywcza w 100g produktu:
    wartość energetyczna 341,4kcal (1428kJ),
    białko 0,2g;
    tłuszcze 0,15g;
    węglowodany 84,8g;
    fenyloalanina 4,3mg.