BEZGLUTENOWE

BEZGLUTEN Makaron niskobiałkowy PKU, łazanki (250g)

Dodaj recenzję
Kod: 5907459846942
Łazanki – rodzaj makaronu, który otrzymuje się przez pokrojenie ciasta na jednocentymetrowe paski i pokrojenie tych pasków na kwadraciki. łazanki mogą być wykorzystane do zup oraz do dań głównych bądź sałatek. >>> Odpowiednie dla osób nietolerujących gluten

Sposób użycia: 

1. Zagotować wodę.
2. Wrzącą wodę lekko osolić, dodać trochę oleju.
3. Na wrzącą wodę wrzucić makaron. Gotować 5-6 minut.
4. Makaron odcedzić i przepłukać zimną wodą.

Masa netto: 250g

Producent: BEZGLUTEN

Dystrybutor: Bezgluten

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: mąka kukurydziana, mąka ryżowa

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1554/366
Węglowodany (g): 80,0
 - w tym cukry (g): 0,6
Tłuszcz (g): 1,7 
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,5
Błonnik(g): 2,3
Białko (g): 6,6
Sól (g): 0,008

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu 

Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie