BEZGLUTENOWE

BEZGLUTEN Tortilla (wraps) bezglutenowa z oliwą (3x60g)

Dodaj recenzję
Kod: 5906720574898
Producent: BEZGLUTEN
Tortilla bezglutenowa to propozycja dla wszystkich miłośników sycących dań meksykańskich, którzy z różnych powodów wykluczają lub ograniczają gluten w diecie. Wystarczy kilka ulubionych dodatków, by zmienić zwykłe placki w pyszne dania z tortilli na gorąco lub na zimno. Placki tortilla bezglutenowe powstały z mieszanki mąk i skrobi bezglutenowych wzbogaconych o oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, czemu zawdzięczają swój delikatny smak i elastyczną strukturę. Doskonale sprawdzą się do przygotowania pikantnego burrito, serowych quesadilla czy nachosów, a zawinięte z kurczakiem i warzywami stworzą wrapy bezglutenowe idealne na piknik. Gotowe ciasto na tortille w formie już ukształtowanych placków to ułatwienie dla każdego, kto chce urozmaicić swoją dietę, ale nie ma czasu na przygotowywanie skomplikowanych, pracochłonnych posiłków. Sposobów na to, jak zrobić tortille z gotowych placków, jest kilka - można opiekać je na rozgrzanej patelni beztłuszczowej przez ok. minutę na każdej stronie, grillować w kuchence mikrofalowej przez 15-20 sekund lub zawinąć z farszem i upiec w piekarniku. Prostota przygotowania sprawia, że jest to świetna opcja na szybki obiad lub jako przystawka z tortilli dla niespodziewanych gości. Pomysłów na to, co zrobić z tortilli, jest tyle, ile kucharzy. Przekąski z tortilli są wygodne do jedzenia, więc dobrze sprawdzą się jako drugie śniadanie - wystarczy posmarować placki dobrze doprawionym serkiem ziołowym, by uzyskać rollsy z tortilli, które następnie można pokroić na małe kawałki. Z kolei na ciepło przygotujemy tortille na imprezę ze startym serem żółtym, szynką i kukurydzą.

Tortilla (wraps) bezglutenowa z oliwą

Masa netto: 180g (3 szt)

Producent: BEZGLUTEN Sp. Z o.o.

Pochodzenie: Polska

Skład: mieszanka bezglutenowa: (skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, skrobia tapiokowa, mąka kukurydziana biała, skrobia ryżowa, skrobia ziemniaczana, mąka z lnu złocistego), woda, olej słonecznikowy, oliwa z oliwek (4%), błonniki roślinne: bambusowy, psillyum, inulina; emulgatory: lecytyny ; substancja zagęszczająca: glicerol, guma ksantanowa, guma tara; substancja konserwująca: sorbinian potasu; aromaty

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1029 kJ/ 245 kcal
Białko (g): 2,6
Węglowodany (g): 38
W tym cukry (g): 1,4
Tłuszcz (g): 8,3
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 1,1
Błonnik pokarmowy (g): 2,6
Sól (g): 1,14

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie