BEZGLUTEN Ciasto cytrynowe bezglutenowe (255g)
Masa netto: 255g
Producent: BEZGLUTEN Sp. Z o.o.
Dystrybutor: Bezgluten
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: JAJA, olej rzepakowy, cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, syrop ryżowy, kandyzowana skórka cytrynowa 1,9%, puree cytrynowe 1,2%, aromat naturalny, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa; substancje spulchniające: weglany sodu, difosforany.
Bez użycia oleju palmowego.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1904 kJ/ 456 kcal
Węglowodany (g): 51
- w tym cukry (g): 23
Tłuszcz (g): 26
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 2,3
Białko (g): 3,8
Sól (g): 0,35
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: NIE
Bez barwników: TAK
Bez jaj: NIE
Bez orzechów: TAK
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |