BIO

BIO PLANET Cukier z wanilią Bourbon (15g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5907738158155
Producent: BIO PLANET
Ekologiczny cukier z dodatkiem wanilii Bourbon polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.

Masa netto: 15g 

Producent: BIO PLANET

Dystrybutor: Bio Planet

Kraj producenta: Polska 

Składniki: cukier trzcinowy*, mielona wanilia Bourbon* (1,5 %)

*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1696/399
Węglowodany (g): 99,0
 - w tym cukry (g): 99,0
Tłuszcz (g): 0,2
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,0
Białko (g): 0,1
Sól (g): 0,01

Możliwe alergeny: Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ). 

Certyfikat: PL-EKO-04, rolnictwo UE i spoza UE 

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu 

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: TAK 

Produkt wegański: TAK 

Bez glutenu w składnikach: TAK 

Bez laktozy w składnikach: TAK

Bez cukru: NIE

Bez sztucznych barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: TAK

Bez orzechów: TAK 

Bez drożdży: TAK 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Babka wielkanocna ucierana
Babka wielkanocna ucierana

Wilgotna puszysta, lekka jak piórko – taka powinna być idealna babka wielkanocna. Do jej pieczenia najlepiej użyć ekologicznej mąki, jajek od kur z wolnego wybiegu oraz naturalnego, dobrej jakości masła.

SKŁADNIKI:

 

WYKONANIE

Rozgrzej piekarnik do 180°C. W mikserze ubij białka dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę. Ostrożnie przełóż ją do innej miski. Utrzyj masło z żółtkami, a następnie dodaj słodzik, cukier z prawdziwą wanilią, sok z cytryny, skórkę otartą z cytryny oraz 2-3 łyżki skórki pomarańczowej (resztę wykorzystasz później). Przesiej i wsyp oba rodzaje mąki, dodaj ekstrakt migdałowy i całość dokładnie wymieszaj.

 

Przepis pochodzi z książki Agnieszki Maciąg "Dom pełen miłości".