BIO

*BIO PLANET Jaja ekologiczne"0"od kur zielononóżek S 10szt - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5907814667618
    Producent: BIO PLANET
  • Jajka "0" od kur zielononóżek 10 sztuk - z chowu ekologicznego

    Klasa A, rozmiar S 

    Pakownia PL-02045901

    Certyfikacja: PL-EKO-08 rolnictwo Polska

    Informacje dodatkowe:
    Kod na skorupce jaja oznacza:
    X-YY-ZZZZZZZZ
    X - sposób chowu kur:
    0- ekologiczny
    1 - wolnowybiegowy
    2 - ściółkowy
    3 - klatkowy
    YY - kraj pochodzenia jaj
    ZZZZZZZZ - weterynaryjny nr identyfikacyjny producenta

    Jaja po zakupie należy przechowywać w warunkach chłodnicznych

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 7 dni

    Przepis

    Placek kokosowy z kremem orzechowym
    Placek kokosowy z kremem orzechowym

    Jeśli szukasz pomysłu na ciasto na każdą okazję, to placek kokosowy z pewnością sprawdzi się w 100%. Ciasto ma lekkość biszkoptu, jest łatwe w wykonaniu, a do tego stanowi świetną bazę dla różnych dodatków, dzięki którym możesz za każdym razem nadawać mu nieco inny charakter. Placek kokosowy idealnie sprawdzi się zarówno do kawy w gronie przyjaciół, jak i podczas odświętnych okazji. Doskonale smakuje sam, jak i z dowolną masą, którą możesz przełożyć jego puszyste warstwy. Poniżej podajemy przepis na poprawę każdego humoru ;)

    SKŁADNIKI:

    Do kuwertury czekoladowej:

    Do przełożenia i dekoracji:

    • 300–350 g kremu orzechowego do smarowania
    • 500 g polewy czekoladowej śruta kakaowa

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Przesiać razem mąkę ryżową, skrobię, proszek do pieczenia i odstawić. Utrzeć żółtka z syropem ryżowym, dolewając powoli olej, następnie dodawać naprzemiennie składniki sypkie i napój sojowy. Na koniec dodać wiórki kokosowe. Ubić białka na sztywno i dodać do ciasta kokosowego. Wymieszać. Przełożyć do tortownicy (o średnicy 20–24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180° C. Po upieczeniu wyjąć i pozostawić do wystygnięcia. Przygotować krem czekoladowy: podgrzać śmietanę i zdjąć z ognia, zanim się zagotuje. Dodać czekoladę i wymieszać tak, aby uzyskać gładki krem, pozbawiony grudek. Schłodzić. Placek przekroić na pół i posmarować kremem orzechowym. Położyć drugą połowę placka, pokryć polewą czekoladową i udekorować śrutą kakaową oraz płatkami kokosowymi.

    * Przepisy pochodzą z książek Rosselli Venezia i Gabili Gerardi „Free. Gotowanie bez glutenu, mleka, jajek, cukru” oraz „Free. Słodkości bez glutenu, mleka, jajek, cukru”.