Dostępność: śr-pt
BIO
Dostępność: śr-pt

*CHEŁMIŃSKI Kiełki rzodkiewki (50g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5907766463023
Mają ostry nieco pikantny smak. Dobrze komponują się z potrawami jajecznymi, sosami np. śmietankowym, majonezowym, pastami np. twarogowymi, kanapkami. Dzięki dużej zawartości witaminy C podnoszą odporność organizmu. Zawierają dużo siarki, dlatego wpływają korzystnie na stan skóry, włosów i paznokci.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Przygoda
Przygoda

Składniki:

  • 2 marchewki,
  • cukinia,
  • łyżka migdałów bez skórki,
  • 1/4 świeżej papryki czerwonej,
  • 1/4 papryki zielonej,
  • miąższ z 1/2 mango,
  • zielone kiełki rzodkiewki lub brokułu,
  • kilka listków świeżej mięty,
  • kilka listków świeżej kolendry,
  • sos tahini,
  • pasta z owocu tamaryndowca (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Z marchewki i cukinii zrób w spiralizerze (bądź ręcznie np. wstążki za pomocą obieraczki do warzyw) makaron. Włóż go do miski, w której będziesz serwować sałatkę. Mango i papryki pokrój w cienkie paski, posiekaj migdały (lub użyj płatków). Na makaronie warzywnym ułóż kolejno: kiełki, paprykę, mango, posyp posiekanymi ziołami i migdałami. Przed podaniem polej sosem tahini.

 

Przepis pochodzi z książki "Zielony sekret zdrowia. Uzdrawianie przez roślinne gotowanie.", autorki bloga Ullenka.