BIO

BIO PLANET Słonecznik łuskany (1kg) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5907814664662
Producent: BIO PLANET
Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.

Słonecznik łuskany BIO

Masa netto: 1kg 

Producent:  BIO PLANET

Dystrybutor: Bio Planet

Kraj pochodzenia: Polska

Kraj pochodzenia składników: Słowacja

Składniki: słonecznik łuskany* 100% 

*składniki pochodzące z upraw ekologicznych

 

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2458 kJ/ 594 kcal
Węglowodany (g): 12
 - w tym cukry (g): 0,5
Tłuszcz (g): 49
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 5,7

Białko (g): 23
Sól (g): 0 

Alergeny: produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Certyfikat: PL-EKO-07, rolnictwo spoza UE

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: TAK 

Produkt wegański: TAK 

Bez glutenu w składnikach: TAK 

Bez laktozy: TAK 

Bez cukru: TAK 

Bez barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Świąteczny kremowy torcik czekoladowy
Świąteczny kremowy torcik czekoladowy

  PRZYGOTOWANIE:

  1. Puszki z kremem kokosowym wstawić na noc do lodówki.
  2. Śliwki gotować przez kilka minut na parze, żeby zmiękły.
  3. Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią.
  4. Śliwki, płatki i słonecznik umieścić w malakserze z ostrzem S, dodać olej kokosowy, sól i zblendować, aż powstanie plastyczna masa. W razie konieczności dodać do blendowania łyżkę wody.
  5. Masą przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawić do lodówki.

  SKŁADNIKI:

  PRZYGOTOWANIE:

  1. Puszki z kremem kokosowym wstawić na noc do lodówki.
  2. Śliwki gotować przez kilka minut na parze, żeby zmiękły.
  3. Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią.
  4. Śliwki, płatki i słonecznik umieścić w malakserze z ostrzem S, dodać olej kokosowy, sól i zblendować, aż powstanie plastyczna masa. W razie konieczności dodać do blendowania łyżkę wody.
  5. Masą przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawić do lodówki.
  6. Do garnuszka przełożyć gęste części kremu kokosowego z dwóch puszek.
  7. Dodać połamane na kostki czekolady, cynamon, imbir i podgrzewać powoli, mie- szając, aż czekolady się rozpuszczą i idealnie połączą z kremem.
  8. Masę wylać na przygotowany spód.
  9. Po przestygnięciu wstawić na noc do lodówki.
  10.  Przed podaniem posypać kakao

      

 

 

 

 Produkty polecane do tego  przepisu:

 

śliwki suszone bez pestek  mleko kokosowe     słonecznik łuskany 

* Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl