BYODO Majonez tradycyjny delikatesowy bezglutenowy 80% tł..(250ml) - BIO
Majonez bezglutenowy o kremowej konsystencji, wytworzony ze składników pochodzenia organicznego. Ekologiczny majonez delikatesowy. Zastosowanie tradycyjnych metod produkcji, a także naturalne i ekologiczne składniki, zapewniają niepowtarzalny i wyśmienity smak. To świetny dodatek do sałatek, kanapek, frytek, mięs i kiełbasek. bez sztucznych barwników bez konserwantów.
Majonez tradycyjny delikatesowy, bezglutenowy, 80% tł. BIO
Objętość netto: 250ml
Producent: BYODO
Dystrybutor: Eko Wital Sp. z o.o.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Skład: olej słonecznikowy*, żółtko* (8%), woda, ocet spirytusowy*, cukier*, musztarda* (woda, żółte nasiona gorczycy*, ocet spirytusowy*, sól morska, brązowe nasiona gorczycy*, przyprawy*, zioła*)
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Wartość odżywcza w 100ml produktu:
Wartość energetyczna: 719,5 kcal (2964 kJ)
Białko: 1,3g
Węglowodany: 1,9g
- w tym cukier: 1,9g
Tłuszcz: 78,5g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,1g
Sól: 0,93g
Alergeny: jaja, gorczyca
Certyfikat: PL-EKO-01
Warunki przechowywania: po otwarciu przechowywać w lodówce.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 31 dni
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: NIE
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: NIE
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę. Dodajemy buraczki, ogórki pokrojone w kostkę, odsączony groszek, ewentualnie kukurydzę i pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Całość łączymy z jogurtem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Wymieszaną, doprawioną sałatkę posypujemy rzeżuchą lub kiełkami.
Składniki:
- buraczki tarte
- 1 puszka groszku konserwowego
- 2-3 jajka
- 1 czerwone cebula
- 3 ogórki kiszone
- 1/2 pęczka szczypiorku
- jogurt naturalny
- 1 łyżeczka majonezu
- sól, pieprz
- opcjonalnie: kukurydza w puszce, papryka czerwona
- rzeżucha/ kiełki
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę. Dodajemy buraczki, ogórki pokrojone w kostkę, odsączony groszek, ewentualnie kukurydzę i pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Całość łączymy z jogurtem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Wymieszaną, doprawioną sałatkę posypujemy rzeżuchą lub kiełkami.
Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food