BEZGLUTENOWE BIO

BYODO Majonez tradycyjny delikatesowy bezglutenowy 80% tł..(250ml) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 4018462158005

Majonez bezglutenowy o kremowej konsystencji, wytworzony ze składników pochodzenia organicznego. Ekologiczny majonez delikatesowy. Zastosowanie tradycyjnych metod produkcji, a także naturalne i ekologiczne składniki, zapewniają niepowtarzalny i wyśmienity smak. To świetny dodatek do sałatek, kanapek, frytek, mięs i kiełbasek. bez sztucznych barwników bez konserwantów.

Majonez tradycyjny delikatesowy, bezglutenowy, 80% tł. BIO

Objętość netto: 250ml

Producent: BYODO

Dystrybutor: Eko Wital Sp. z o.o.

Kraj pochodzenia: Niemcy

Skład: olej słonecznikowy*, żółtko* (8%), woda, ocet spirytusowy*, cukier*, musztarda* (woda, żółte nasiona gorczycy*, ocet spirytusowy*, sól morska, brązowe nasiona gorczycy*, przyprawy*, zioła*)
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych

Wartość odżywcza w 100ml produktu:

Wartość energetyczna: 719,5 kcal (2964 kJ)

Białko: 1,3g

Węglowodany: 1,9g
 - w tym cukier: 1,9g

Tłuszcz: 78,5g
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,1g

Sól: 0,93g

Alergeny: jaja, gorczyca

Certyfikat: PL-EKO-01

Warunki przechowywaniapo otwarciu przechowywać w lodówce.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 31 dni

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: TAK 

Produkt wegański: NIE 

Bez glutenu w składnikach: TAK 

Bez cukru:  NIE

Bez barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: NIE

Bez orzechów: TAK 

Bez drożdży: TAK 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Wielkanocna sałatka z buraczkami
Wielkanocna sałatka z buraczkami

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę. Dodajemy buraczki, ogórki pokrojone w kostkę, odsączony groszek, ewentualnie kukurydzę i pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Całość łączymy z jogurtem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Wymieszaną, doprawioną sałatkę posypujemy rzeżuchą lub kiełkami.

Składniki:

  • buraczki tarte 
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 2-3 jajka
  • 1 czerwone cebula
  • 3 ogórki kiszone
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • jogurt naturalny
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie: kukurydza w puszce, papryka czerwona
  • rzeżucha/ kiełki

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę. Dodajemy buraczki, ogórki pokrojone w kostkę, odsączony groszek, ewentualnie kukurydzę i pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Całość łączymy z jogurtem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Wymieszaną, doprawioną sałatkę posypujemy rzeżuchą lub kiełkami.

Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food