BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

BYODO Majonez wegański aioli bezglutenowy (250ml) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 4018462158456
Kremowy sos aioli składa się z ekologicznych surowców, może być spożywany przez wegan. Doskonale nadaje się jako dodatek do tapas, kanapek, wege-burgerów oraz grillowanych warzyw.

Majonez wegański aioli bezglutenowy BIO

 

 

Objętość netto: 250ml

Producent: BYODO

Dystrybutor: Eko Wital Sp. z o.o.

Kraj pochodzenia: Niemcy

Skład: olej słonecznikowy*, woda, syrop z agawy*, oliwa extra virgin*, Condimento Bianco* (biały ocet winny*, skoncentrowany sok z winogron*), ocet spirytusowy*, musztarda* (woda, ocet spirytusowy*, GORCZYCA*, sól morska), bulion* (sól, skrobia kukurydziana*, cebula*, marchew*, przyprawy*, zioła*), sól, ocet spirytusowy*, czosnek* (0,6%), białko słonecznika*, zagęszczacz:guma guar*, maranta*, curry*.

*produkty pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

Wartość odżywcza produktu na 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1672 kJ/ 406 kcal
Białko (g): 1,4
Węglowodany (g): 4,6
W tym cukry (g): 4,5
Tłuszcz (g): 42
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 3,5
Sól (g): 1,4

Informacje o alergenach: Może zawierać śladowe ilości sezamu i selera. Zawiera gorczycę.

Certyfikacja: PL-EKO-01

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie
Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie

Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie z przepisu Katarzyny Bosackiej

SKŁADNIKI:

  • kilka płatów pstrąga wędzonego
  • pół czerwonej cebuli
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • pół pęczka koperku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu szczypta cukru
  • 4 cytryny kostki lodu
  • łyżka kawioru z pstrąga (do dekoracji, opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę pokroić w piórka, zalać octem jabłkowym. Pstrąga pokroić w małe kawałki “na raz”. Do miski wrzucić koperek, cebulę (bez octu), jogurt i majonez, wymieszać. Zbalansować kwaśność jogurtu odrobiną cukru. W  sosie delikatnie zanurzyć pstrąga, lekko wymieszać. Wstawić na co najmniej godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły. Cytryny pokroić wzdłuż na pół, wydrążyć, skórki “łódeczki” zamrozić. Śledzie podawać w łódeczkach cytrynowych na lodzie. Dekorować kawiorem, cytryną i gałązkami koperku.