WEGETARIAŃSKI

CLEARSPRING Olej kokosowy extra virgin (200g)

Dodaj recenzję
Kod: 5021554988571
Producent: CLEARSPRING
Masa netto [kg]: 0.2000
Masa brutto [kg]: 0.3680
Pochodzenie: Wielka Brytania
PKWiU: 10.41.28.0
Produkt BIO: TAK
Produkt WEGETARIAŃSKI: TAK
Produkt WEGAŃSKI: TAK
Dodatkowy opis: Nierafinowany surowy olej z orzechów kokosowych tłoczony na zimno. Doskonały do dań azjatyckich, smażenia, zup i ciast.
Skład: Olej kokosowy 100% organic
Warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temp. do 26°C. Chronić przed słońcem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:  
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 3738,18 kJ/ 892,85 kcal
Białko (g): 0
Węglowodany (g): 0
W tym cukry (g): 0
Tłuszcz (g): 100
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 87
Błonnik pokarmowy (g): 0
Sól (g): 0

Przepis

Brownies z matchą
Brownies z matchą

Autorką przepisu jest Sara Kiyo Popowa aka Shiso Delicious, której misją jest odnalezienie piękna i zrównoważonego rozwoju na każdym poziomie życia: w tym, jak jemy i przygotowujemy nasze jedzenie, jak postrzegamy siebie i naszą Ziemię oraz jak wybieramy i pozbywamy się produktów, których używamy na co dzień .

Składniki na ok. 18 x 3 cm kwadratowych kawałków

Czas przygotowania - 20min + 10min w lodówce

Można przechowywać do 2 tygodni w lodówce.

 Baza:

Polewa:

  • ¼ batona (20g) wegańska biała czekolada
  • ½ łyżki surowego oleju kokosowego Clearspring
  • ½ łyżeczki Clearspring Organic Matcha 

Wykonanie:

Zmiksuj orzechy i płatki owsiane z grubą mąką w robocie kuchennym lub blenderze. Dodaj pozostałe składniki i miksuj, aż mieszanina będzie wyglądać na wilgotną i po prostu zacznie się zlepiać. Niewielką blachę wyłóż papierem do pieczenia – dobrze sprawdza się zwykła forma do chleba. Wyłóż masę do foremki, aby uzyskać równą bazę. Rozpuść białą czekoladę i olej. Możesz to zrobić w małej żaroodpornej misce umieszczonej nad garnkiem z gotującą się wodą lub użyć kuchenki mikrofalowej. Połowę czekolady rozprowadź równomiernie na spód. Za pomocą widelca wymieszaj matchę z pozostałą czekoladą i skrop ją na spód. Przeciągnij wykałaczkę między białym i zielonym, aby utworzyć wzory. Odstaw do lodówki. Pokrój w kwadraty (lub trójkąty jak na obrazku) za pomocą dużego ostrego noża. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, zalej nóż gorącą wodą przed cięciem i wycieraj nóż pomiędzy cięciami. Przechowywać w hermetycznym pojemniku w lodówce.