WEGETARIAŃSKI

CLEARSPRING Olej kokosowy extra virgin (200g)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5021554988571
    Producent: CLEARSPRING
  • Masa netto [kg]: 0.2000
    Masa brutto [kg]: 0.3680
    Pochodzenie: Wielka Brytania
    PKWiU: 10.41.28.0
    Produkt BIO: TAK
    Produkt WEGETARIAŃSKI: TAK
    Produkt WEGAŃSKI: TAK
    Dodatkowy opis: Nierafinowany surowy olej z orzechów kokosowych tłoczony na zimno. Doskonały do dań azjatyckich, smażenia, zup i ciast.
    Skład: Olej kokosowy 100% organic
    Warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temp. do 26°C. Chronić przed słońcem.
    WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:  
    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 3738,18 kJ/ 892,85 kcal
    Białko (g): 0
    Węglowodany (g): 0
    W tym cukry (g): 0
    Tłuszcz (g): 100
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 87
    Błonnik pokarmowy (g): 0
    Sól (g): 0

    Przepis

    Brownies z matchą
    Brownies z matchą

    Autorką przepisu jest Sara Kiyo Popowa aka Shiso Delicious, której misją jest odnalezienie piękna i zrównoważonego rozwoju na każdym poziomie życia: w tym, jak jemy i przygotowujemy nasze jedzenie, jak postrzegamy siebie i naszą Ziemię oraz jak wybieramy i pozbywamy się produktów, których używamy na co dzień .

    Składniki na ok. 18 x 3 cm kwadratowych kawałków

    Czas przygotowania - 20min + 10min w lodówce

    Można przechowywać do 2 tygodni w lodówce.

     Baza:

    Polewa:

    • ¼ batona (20g) wegańska biała czekolada
    • ½ łyżki surowego oleju kokosowego Clearspring
    • ½ łyżeczki Clearspring Organic Matcha 

    Wykonanie:

    Zmiksuj orzechy i płatki owsiane z grubą mąką w robocie kuchennym lub blenderze. Dodaj pozostałe składniki i miksuj, aż mieszanina będzie wyglądać na wilgotną i po prostu zacznie się zlepiać. Niewielką blachę wyłóż papierem do pieczenia – dobrze sprawdza się zwykła forma do chleba. Wyłóż masę do foremki, aby uzyskać równą bazę. Rozpuść białą czekoladę i olej. Możesz to zrobić w małej żaroodpornej misce umieszczonej nad garnkiem z gotującą się wodą lub użyć kuchenki mikrofalowej. Połowę czekolady rozprowadź równomiernie na spód. Za pomocą widelca wymieszaj matchę z pozostałą czekoladą i skrop ją na spód. Przeciągnij wykałaczkę między białym i zielonym, aby utworzyć wzory. Odstaw do lodówki. Pokrój w kwadraty (lub trójkąty jak na obrazku) za pomocą dużego ostrego noża. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, zalej nóż gorącą wodą przed cięciem i wycieraj nóż pomiędzy cięciami. Przechowywać w hermetycznym pojemniku w lodówce.