DARY NATURY Agar-agar ekologiczny (20g) - BIO
Dodaj recenzję
Kod: 5902741006639
Producent: DARY NATURY
Agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.
Więcej
Masa netto: 20g
Producent: DARY NATURY
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: agar wyciąg z alg morskich* *składniki pochodzenia ekologicznego
Certyfikacja BIO: Pl-EKO-01
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu.
Sposób użycia: 1 łyżeczka (ok. 5 g) agaru i suche komponenty wymieszać w 500 ml zimnego płynu, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować 1-2 minuty. Odstawić w chłodne miejsce. Doskonale nadaje się do każdej potrawy, którą należy zmienić z fory płynnej na stałą. polecamy także do dań wegetariańskich.
PRODUKT BIO: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |