WEGETARIAŃSKI BIO

DARY NATURY Cząber ekologiczny (20g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5902768527926
    Producent: DARY NATURY
  • Cząber Dary Natury BIO

    Zastosowanie:

    Poleca się głównie jako dodatek do potraw z fasoli i innych roślin strączkowych.

    Przyprawia się nim też zupy jarzynowe, kiełbasy, wieprzowinę, baraninę, cielęcinę.

    Niewielką ilość cząbru dodaje się też do mizerii i sosów sałatkowych.

    Przepis

    Zupa dahl
     Zupa dahl

    SKŁADNIKI:

    1 szklanka soczewicy żółtej

    6 szklanek wywaru warzywnego

    6 łyżek kaszy krakowskiej

    ½ łyżeczki cząbru,

    ½ łyżeczki majeranku,

    ½ kuminu

    sól – do smaku

    oliwa extra vergine

    WYWAR:

    1 marchew

    1 pietruszka

    1 seler

    1 por

    1 cebula,

    liść laurowy,

    ziele angielskie

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Opłukać soczewicę, ugotować do miękkości (ok.30 minut) z kuminem, połączyć z wywarem, posolić. Dodać kaszę krakowską, gotować razem ok. 15 minut, dodać pozostałe przyprawy i oliwę.

    Produkty: SOCZEWICA ŻÓŁTA OFZ, SONNENTOR: KUMIN, , SÓL HIMALAJSKA, CZĄBER, MAJERANEK – DARY NATURY, OLIWA np. LEVANTE, KASZA KRAKOWSKA (SYMBIO albo BIO PLANET).