BIO

DARY NATURY Czosnek niedźwiedzi (25g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5902741004994
Producent: DARY NATURY

Herbatka ekologiczna czosnek niedźwiedzi.

Waga: 25g

Zawiera olejki eteryczne i kwas askorbinowy. Związki te mają działanie bakteriobójcze i bakteriostatyczne.

Reguluje florę bakteryjna jelit.

Wykazuje działanie przeciwmiażdżycowe, odtruwające organizm i przeciwnowotworowe, zapobiega okładaniu się cholesterolu w naczyniach krwionośnych.

Obniża ciśnienie krwi wobec czego ma korzystny wpływ na pracę serca i naczynia krwionośne.

Certyfikat nr AAF-1 Nr RE-06/2003/PL


Wyroby z serii ekologicznej wyprodukowane zostały z surowców zebranych z dzikich ostępów leśnych, nieskażonych działalnością człowieka.

O czystości certyfikowanego rejonu, z którego pozyskujemy surowce niech świadczy chociażby: jeden z najwyższych i najgrubszych dębów w Polsce -„ Rudosław", zespół pięćdziesięciu ośmiu starych 500-letnich dębów w Siemionach oraz caly szereg rzadkich roślin, rzadko występujących w innych rejonach Polski.

Obfitość roślin zielarskich w tym rejonie pozwala nam stworzyć produkty unikalnej czystości ekologicznej i oferować Państwu smaki zaczerpnięte wprost z najczystszej natury.

W samym sercu tej pięknej, czystej krainy zbieramy potrzebne nam surowce i przygotowujemy z nich nasze wyroby.

Podlasie należy do najczystszych ekologicznie obszarów Polski.

Pokryte jest w dużym stopniu lasami, nieużytkami i zbiornikami wodnymi. W rejonie tym zachowała się zróżnicowana i bogata flora, a wśród niej bardzo wiele roślin zielarskich.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Zielone placuszki z natką pietruszki i czosnkiem niedźwiedzim
 Zielone placuszki z natką pietruszki i czosnkiem niedźwiedzim

Przepyszne placuszki, które są kwintesencją zdrowia – zwłaszcza jeśli doda się do nich czosnku niedźwiedziego. Jeśli go nie masz, możesz pominąć ten składnik i po prostu wykorzystać ulubione zioła.

 

SKŁADNIKI:

• 1 szklanka listów natki pietruszki, czosnku niedźwiedziego i bazylii (jeśli nie masz czosnku niedźwiedziego, użyj więcej natki)

• garść liści bazylii, lubczyku, koperku lub innych ziół

• 1½ szklanki mąki orkiszowej lub owsianej

• 1 jajko od kury z wolnego wybiegu

• ½ szklanki kefiru

• 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę

• 1 łyżka soku z cytryny

• ½ łyżeczki sody oczyszczonej

• sól morska i świeżo mielony czarny pieprz do smaku

• ulubiony olej roślinny do smażenia

WYKONANIE:

Listki natki pietruszki, czosnku niedźwiedziego i bazylii umyj i osusz na sicie. Wrzuć je do miksera (użyj końcówki z nożami) i dodaj wszystkie pozostałe składniki. Całość zmiksuj. Podgrzej patelnię o grubym dnie, wlej olej. Łyżką nakładaj ciasto na rozgrzany olej. Smaż z obu stron na rumiano. Usmażone placuszki wykładaj na papier kuchenny, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

 

Przepis pochodzi z książki Agnieszki Maciąg "Dom pełen miłości. Przepisy na cztery pory roku".