WEGETARIAŃSKI BIO

DARY NATURY Natka pietruszki (20g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5902741007193
Producent: DARY NATURY
Susz młodej naci pietruszki stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający w witaminę C. Stosowana jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.

Masa netto: 20g
Producent: DARY NATURY
Kraj producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Hiszpania

Skład: nać pietruszki* 100%
*składniki pochodzenia ekologicznego
Certyfikat: PL-EKO-01
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym  miejscu 

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: TAK 
Produkt wegański: TAK 
Bez glutenu: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK 
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK 
Bez drożdży: TAK 

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Makaron z grochu z pesto pietruszkowym
Makaron z grochu z pesto pietruszkowym

 Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Natkę pietruszki siekamy. Orzechy blendujemy na gładko. Posiekaną natkę, zblendowane nerkowce, pokrojony wegański żółty ser, oliwę, sól i pieprz blendujemy.

               makaron z grochu

 

Czy wiesz, że...

ROŚLINY STRĄCZKOWE 

są w kuchni roślinnej podstawą sporządzania pełnowartościowych potraw białkowych: 

  • zawierają duże ilości białka, węglowodanów i błonnika, 
  • dostarczają witamin B1 i B2, wapnia, potasu, żelaza, miedzi i manganu, 
  • połączone w daniu z jednym lub kilkoma z następujących produktów: zbożem, orzechami, nasionami czy produktami mlecznymi – dają kompletny (pod względem zawartości aminokwasów) posiłek.

 

SKŁADNIKI:

(2 porcje) 

 

* 1 porcja zawiera: ok. 625 kcal/1184 kJ 54 g węglowodanów, 21 g białka, 35 g tłuszczu

 

PRZYGOTOWANIE:

 Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Natkę pietruszki siekamy. Orzechy blendujemy na gładko. Posiekaną natkę, zblendowane nerkowce, pokrojony wegański żółty ser, oliwę, sól i pieprz blendujemy.

 Grejpfrut obieramy, dzielimy na cząstki i — według uznania — oddzielamy miąższ od albedo (białej błony). Makaron podajemy ciepły z pesto pietruszkowym i kawałkami grejpfruta.

 

Produkty polecane do tego  przepisu:

 

FABIJAŃSCY Makaron świderek z groszku zielonego bezglutenowy (250g) - BIO         FABIJAŃSCY Makaron świderek z soczewicy czerwonej bezglutenowy (250g) - BIO ss       PETRAS Makaron penne z ciecierzycy z lnem złotym bezglutenowy 200g - BIO  

ORGANIC Orzechy nerkowca ekologiczne (150g) - BIO         EKO-WITAL Oliwa z oliwek extra virgin tłoczona na zimno (500ml) - BIO     Grejpfrut ekologiczny - BIO

  

 

 

* Przepis pochodzi z książki Katarzyny Gubały „WEGE ENERGIA”.