BEZGLUTENOWE BIO

DIET-FOOD Makaron shirataki vermicelli bezglutenowy (Konjac Noodles) (300 g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5903933643717
Producent: DIET-FOOD
Niskokaloryczny zamiennik makaronu. >>> Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan Konnyak - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy. Konjac glucomannan to roślina uprawiana w Azji od 2000 lat. Przypomina ona wyglądem ziemniak, ale nie zawiera skrobi, białka ani kalorii. Ze względu na wysoką zawartość błonnika rozpuszczalnego w wodzie i niską kaloryczność noodle sprawiają, że są doskonałą alternatywą dla osób dbających o zdrowie i figurę.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

 

Masa netto: 300g

Producent: MIPAMA E.Z. Szafarz sp.j.

Skład: woda oczyszczona 96,6%, mąka konjac* 3,4%

*składniki pochodzenia ekologicznego

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 30/7
Węglowodany (g): <0,2
 - w tym cukry (g): <0,1
Tłuszcz (g): <0,1
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): <0,1
Błonnik (g): <2,6
Białko (g): <0,1
Sól (g): <0,1

Certyfikat: JAS, CN-BIO-141

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze od 5 °C do 28 °C. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 3 dni.

Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie