BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI

DIET-FOOD Makaron z serca palmy, spaghetti - vaccum, pudełko (225g)

Dodaj recenzję
Kod: 5901549275162
Producent: DIET-FOOD
Makaron z samego rdzenia (serca) palmy z gatunku Bactris Gasipaes, to bezglutenowe makarony, które idealne sprawdzą się w kuchni wegan i wegetarian. To szybka i zdrowa alternatywa dla konwencjonalnych pszennych makaronów oraz makaronów na bazie mąki z soi. Świetnie pasują do wszelkich dań kuchni azjatyckiej np. zup warzywnych, ale sprawdzą się również w kuchni włoskiej oraz smażone z warzywami. Makaron z serca palmy nie zawiera glutenu, do produkcji makaronu wykorzystywany jest tylko "rdzeń" młodych, nierozwiniętych liści palmy.

Makaron z serca palmy, spaghetti 

 

Sposoby przygotowania makaronu z serca palmy:

  • bezpośredni - tuż po otwarciu opakowania, jako składnik sałatek na zimno
  • po podgrzaniu - wystarczy go zalać gorącym bulionem rosołowym 
  • do smażenia - na patelni lub w woku jako główny składnik dań kuchni chińskiej, tajskiej i wietnamskiej
 

Masa netto: 225g

Producent:  DIET FOOD

Dystrybutor: Mipama E.Z. Szafarz SJ

Kraj pochodzenia: Ekwador

Składniki: serce (rdzeń) palmy (Bactris Gasipaes), woda, sól, kwas cytrynowy.

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 88 kJ/ 21 kcal
Węglowodany (g): 3,2
 - w tym cukry (g): 1,3
Tłuszcz (g): 0
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0

Błonnik (g): 2,0

Białko (g): 1,0
Sól (g): 0,2

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: TAK 

Produkt wegański: TAK 

Bez glutenu w składnikach: TAK

Bez laktozy: TAK

Bez cukru: TAK

Bez barwników: TAK

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: TAK 

Bez orzechów: TAK 

Bez drożdży: TAK