BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

ECOMIL Napój kokosowy bez cukru z algami, bezglutenowy (wcześniej z wapniem) (1l) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 8428532230276
Producent: ECOMIL
Ten napój może być kwalifikowany jako ”bezcukrowy”, ponieważ zawiera mniej niż 0,5g cukrów na 100ml lub 100g; oraz jako ”niesłodzony”, ponieważ żaden z użytych składników nie jest użyty ze względu na swoje właściwości słodzące - (zgodnie z regulacją KE nr. 1924/2006.). 

Napój kokosowy bez cukru z algami, bezglutenowy BIO

Zawiera naturalnie występujące cukry (<0,3g/100g) - (zgodnie z regulacją KE nr. 1924/2006.)

  • Bez glutenu
  • Bez laktozy
  • Bez cukru
  • Produkt wegański

Objętość netto: 1l 

Producent: ECOMIL

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj producenta: Hiszpania 

Składniki: baza kokosowa* 99% (woda, miąższ kokosowy* 8,5%), skrobia z tapioki*, algi morskie Lithothamnium Calcareum, cytrynian trójwapniowy, naturalny aromat kokosowy*, sól morska. 

*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 139/ 34
Węglowodany (g): 4,5
 - w tym cukry (g):  <0,3
Tłuszcz (g): 2,7
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 2,5
Białko (g): 0,2
Sól (g): 0,1

Certyfikat: ES-EKO-019, rolnictwo UE i spoza UE 

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

 

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: TAK 

Produkt wegański: TAK 

Bez glutenu: TAK 

Bez laktozy: TAK

Bez cukru: TAK

Bez sztucznych barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: TAK

Bez orzechów: NIE 

Bez drożdży: TAK 

Przepis

Bananowy ryż
Bananowy ryż

Przepis na zdrowe śniadanie.

Składniki:

  • 250 g ryżu
  • 400 ml napoju kokosowego Ecomil
  • 4 łyżki erytrytolu
  • 2 łyżeczki wanilii
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 40 g wiórków kokosowych
  • 200 ml kremu kokosowego Ecomil
  • 10 g drobno mielonej mąki kukurydzianej
  • 2 banany
  • 2 łyżeczki białych nasion sezamu

Przygotowanie:

  1. Ryż moczyć w wodzie min. 12 godzin, odcedzić, opłukać pod bieżącą wodą i ponownie odsączyć.
  2. Ryż przełożyć do sitka i postawić na krawędzi garnka z wodą, podgrzać na dużym ogniu, przykryć garnek i gotować przez 40 minut.
  3. Podgrzać sok kokosowy w innym garnku na średnim ogniu razem z erytrytolem, esencją waniliową i solą i poczekać, aż się zagotuje.
  4. Zmieszać ryż, poprzednią mieszankę i wiórki kokosowe w dużej misce, przykryć ściereczką i odstawić na 1 godzinę.
  5. Rozcieńczyć krem kokosowy i drobną mąkę kukurydzianą w szklance i podgrzać mieszaninę w rondlu na małym ogniu przez 5 minut, mieszając.
  6. Obrać banany i pokroić je wzdłuż.
  7. Rozłożyć ryż na głębokich talerzach i udekorować bananami, sosem kokosowym i sezamem.

 

Przepis: @veganiacos