BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

ECOMIL Napój kokosowy bez cukru z wapniem, bezglutenowy (1l) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 8428532230276
    Producent: ECOMIL
  • Ten napój może być kwalifikowany jako ”bezcukrowy”, ponieważ zawiera mniej niż 0,5g cukrów na 100ml lub 100g; oraz jako ”niesłodzony”, ponieważ żaden z użytych składników nie jest użyty ze względu na swoje właściwości słodzące - (zgodnie z regulacją KE nr. 1924/2006.). 

    Napój kokosowy bez cukru z wapniem, bezglutenowy BIO

    Zawiera naturalnie występujące cukry (<0,3g/100g) - (zgodnie z regulacją KE nr. 1924/2006.)

    • Bez glutenu
    • Bez laktozy
    • Bez cukru
    • Produkt wegański

    Objętość netto: 1l 

    Producent: ECOMIL

    Dystrybutor: Eko Wital

    Kraj producenta: Hiszpania 

    Składniki: baza kokosowa* 99% (woda, miąższ kokosowy* 8,5%), skrobia z tapioki*, algi morskie Lithothamnium Calcareum, cytrynian trójwapniowy, naturalny aromat kokosowy*, sól morska. 

    *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

    Wartości odżywcze w 100g:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 139/ 34
    Węglowodany (g): 4,5
     - w tym cukry (g):  <0,3
    Tłuszcz (g): 2,7
     - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 2,5
    Białko (g): 0,2
    Sól (g): 0,1

    Certyfikat: ES-EKO-019, rolnictwo UE i spoza UE 

    Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

    Produkt naturalny: TAK 

    Produkt wegetariański: TAK 

    Produkt wegański: TAK 

    Bez glutenu: TAK 

    Bez laktozy: TAK

    Bez cukru: TAK

    Bez sztucznych barwników: TAK 

    Bez konserwantów: TAK 

    Bez jaj: TAK

    Bez orzechów: NIE 

    Bez drożdży: TAK 

    Przepis

    Bananowy ryż
    Bananowy ryż

    Przepis na zdrowe śniadanie.

    Składniki:

    • 250 g ryżu
    • 400 ml napoju kokosowego Ecomil
    • 4 łyżki erytrytolu
    • 2 łyżeczki wanilii
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 40 g wiórków kokosowych
    • 200 ml kremu kokosowego Ecomil
    • 10 g drobno mielonej mąki kukurydzianej
    • 2 banany
    • 2 łyżeczki białych nasion sezamu

    Przygotowanie:

    1. Ryż moczyć w wodzie min. 12 godzin, odcedzić, opłukać pod bieżącą wodą i ponownie odsączyć.
    2. Ryż przełożyć do sitka i postawić na krawędzi garnka z wodą, podgrzać na dużym ogniu, przykryć garnek i gotować przez 40 minut.
    3. Podgrzać sok kokosowy w innym garnku na średnim ogniu razem z erytrytolem, esencją waniliową i solą i poczekać, aż się zagotuje.
    4. Zmieszać ryż, poprzednią mieszankę i wiórki kokosowe w dużej misce, przykryć ściereczką i odstawić na 1 godzinę.
    5. Rozcieńczyć krem kokosowy i drobną mąkę kukurydzianą w szklance i podgrzać mieszaninę w rondlu na małym ogniu przez 5 minut, mieszając.
    6. Obrać banany i pokroić je wzdłuż.
    7. Rozłożyć ryż na głębokich talerzach i udekorować bananami, sosem kokosowym i sezamem.

     

    Przepis: @veganiacos