BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

ECOMIL Pesto verde z orzechów nerkowca, bezglutenowe (200ml) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 8428532193151
Producent: ECOMIL
Sos pesto verde na bazie orzechów nerkowca. Idealny do makaronów. Bez glutenu, odpowiedni dla wegetarian i wegan.

SKŁADNIKI: woda, olej słonecznikowy*, ORZECHY NERKOWCA* 6,7%, bazylia 5%, substancje zagęszczające: guma guar* i guma arabska*, cukier trzcinowy*, drożdże spożywcze*, oliwa z oliwek* z pierwszego tłoczenia, sól morska, emulgator: lecytyna słonecznikowa*, czarny pieprz*, czosnek*, koncentrat soku z limonki*, spirulina*, rozmaryn*. *składniki pochodzące z upraw ekologicznych.

Przepis

Przepis na mini pizzy z bakłażanami
Przepis na mini pizzy z bakłażanami

składniki:

  • 1 bakłażan
  • szczypta soli
  • oliwa z oliwek extra virgin
  • pesto Verde Ecomil
  • 1 garść pomidorków koktajlowych
  • 1 garść czarnych oliwek (bez pestek)
  • 2 garście wegańskiego startego sera
  • oregano

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200ºC. Umyj bakłażana i usuń zieloną część. Pokrój w plastry o grubości jednego centymetra i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dodaj trochę soli i oliwy z oliwek i piecz w piekarniku przez 15 minut. Gdy bakłażan jest w piekarniku, posiekaj pomidorki koktajlowe i oliwki. Gdy bakłażan będzie gotowy, wyjmij go z piekarnika i na każdy plasterek dodaj sos pesto, pomidorki koktajlowe, oliwki, starty ser i odrobinę oregano. Piecz przez kolejne 10 minut.

 

Przepis pochodzi od dostawcy Ecomil.