BIO

ECOR Czekolada gorzka 100% kakao (80g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 8019010365834
Czekolada gorzka 100% kakao BIO
 
Masa netto: 80g
Kraj pochodzenia:
Włochy
Składniki: masa kakowa*, masło kakowe*.
*pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych
Może zawierać: GLUTEN, MLEKO, SOJĘ, ORZECHY
 
Wartość odżywcza produktu na 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2754 kJ / 668 kcal
Węglowodany (g): 8,4
W tym cukry (g): 1,2
Białko (g): 9,2
Tłuszcz (g): 63
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 40
Błonnik pokarmowy (g): 15
 
Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego nasłonecznienia 
 
Produkt BIO: TAK 
Produkt WEGETARIAŃSKI: TAK
Produkt BEZ CUKRU: TAK
 
 
 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Świąteczny kremowy torcik czekoladowy
Świąteczny kremowy torcik czekoladowy

  PRZYGOTOWANIE:

  1. Puszki z kremem kokosowym wstawić na noc do lodówki.
  2. Śliwki gotować przez kilka minut na parze, żeby zmiękły.
  3. Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią.
  4. Śliwki, płatki i słonecznik umieścić w malakserze z ostrzem S, dodać olej kokosowy, sól i zblendować, aż powstanie plastyczna masa. W razie konieczności dodać do blendowania łyżkę wody.
  5. Masą przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawić do lodówki.

  SKŁADNIKI:

  PRZYGOTOWANIE:

  1. Puszki z kremem kokosowym wstawić na noc do lodówki.
  2. Śliwki gotować przez kilka minut na parze, żeby zmiękły.
  3. Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią.
  4. Śliwki, płatki i słonecznik umieścić w malakserze z ostrzem S, dodać olej kokosowy, sól i zblendować, aż powstanie plastyczna masa. W razie konieczności dodać do blendowania łyżkę wody.
  5. Masą przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawić do lodówki.
  6. Do garnuszka przełożyć gęste części kremu kokosowego z dwóch puszek.
  7. Dodać połamane na kostki czekolady, cynamon, imbir i podgrzewać powoli, mie- szając, aż czekolady się rozpuszczą i idealnie połączą z kremem.
  8. Masę wylać na przygotowany spód.
  9. Po przestygnięciu wstawić na noc do lodówki.
  10.  Przed podaniem posypać kakao

      

 

 

 

 Produkty polecane do tego  przepisu:

 

śliwki suszone bez pestek  mleko kokosowe     słonecznik łuskany 

* Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl