ECOR Makaron linguine z pełnoziarnistej pszenicy durum (500g) - BIO
ECOR Makaron linguine z pełnoziarnistej pszenicy durum (500g) - BIO
Masa netto: 500g
Pochodzenie: Włochy
Składniki: pełnoziarnista mąka z PSZENICY durum*.
*pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1455 kJ / 344 kcal
Białko (g): 12,0
Węglowodany (g): 66,0
W tym cukry (g): 5,5
Tłuszcz (g): 2,0
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,4
Błonnik pokarmowy (g): 9,0
Sól (g): <0,01
Produkt BIO: TAK
Produkt WEGETARIAŃSKI: TAK
Produkt BEZ CUKRU: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Przygotowanie:
Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj całe jajo.
Przesiej mąkę razem z matchą. Dodaj sypkie składniki do masy i dokładnie wymieszaj. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na conajmniej 30 min. Następnie wyjmij, rozwałkuj i wytnij kształty ciasteczek. Ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wypiekaj w nagrzanym do 150 stopni piekarniku przez 20 minut.
Matcha ciastka
Składniki:
Przygotowanie:
Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj całe jajo.
Przesiej mąkę razem z matchą. Dodaj sypkie składniki do masy i dokładnie wymieszaj. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na conajmniej 30 min. Następnie wyjmij, rozwałkuj i wytnij kształty ciasteczek. Ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wypiekaj w nagrzanym do 150 stopni piekarniku przez 20 minut.