BIO

ECOR Makaron linguine z pełnoziarnistej pszenicy durum (500g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 8019010258341

ECOR Makaron linguine z pełnoziarnistej pszenicy durum (500g) - BIO

Masa netto: 500g

Pochodzenie: Włochy

Składniki: pełnoziarnista mąka z PSZENICY durum*.

*pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1455 kJ / 344 kcal
Białko (g): 12,0
Węglowodany (g): 66,0
W tym cukry (g): 5,5
Tłuszcz (g): 2,0
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,4
Błonnik pokarmowy (g): 9,0
Sól (g): <0,01

Produkt BIO: TAK
Produkt WEGETARIAŃSKI: TAK
Produkt BEZ CUKRU: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Przepis na Matcha ciastka
Przepis na Matcha ciastka

Przygotowanie:

Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj całe jajo.

Przesiej mąkę razem z matchą. Dodaj sypkie składniki do masy i dokładnie wymieszaj. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na conajmniej 30 min. Następnie wyjmij, rozwałkuj i wytnij kształty ciasteczek. Ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wypiekaj w nagrzanym do 150 stopni piekarniku przez 20 minut.

Matcha ciastka

 

Składniki:

  • 200g miękkiego masła
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżka (9g) matchy
  • 2 szklanki mąki
  • 1 jajo

Przygotowanie:

Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj całe jajo.

Przesiej mąkę razem z matchą. Dodaj sypkie składniki do masy i dokładnie wymieszaj. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na conajmniej 30 min. Następnie wyjmij, rozwałkuj i wytnij kształty ciasteczek. Ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wypiekaj w nagrzanym do 150 stopni piekarniku przez 20 minut.

 

Dodaj do koszyka.