BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

EKOWITAL Bulion warzywny w kostkach bez drożdży i oleju palmowego bezglutenowy (60g) - BIO

(1 Opinii) Dodaj recenzję
Kod: 5908249974258
Producent: EKO WITAL

Bulion warzywny w kostkach bez drożdży i oleju palmowego bezglutenowy BIO

 

Masa netto: 60g

Producent: EKO WITAL

Pochodzenie: Włochy

Skład: sól morska, masło shea*, miso*(SOJA*, ryż*, woda, sól*, koji), suszone warzywa* w różnych proporcjach 13,5% (cebula*, SELER*, marchew*, pietruszka*), skrobia kukurydziana*, przyprawy*

*składniki pochodzenia ekologicznego

Informacje o alergenach: zawiera soję i seler.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 22/5
Białko (g): 0,1
Węglowodany (g): 0,3
W tym cukry (g): 0,1
Tłuszcz (g): 0,4
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
Sól (g): 0,9

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

PRODUKT BIO: TAK

PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK

PRODUKT WEGETARIAŃSKI: TAK

PRODUKT WEGAŃSKI: TAK

P

super sklep, szybko i sprawnie

Przepis

Polewka z młodej kapusty i ziemniaków
Polewka z młodej kapusty i ziemniaków

Przepis pochodzi z książki "Menu kryzysowe" Pawła Płaczka. 

Składniki:

• 2 łyżki masła

• 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju

• 3 ząbki czosnku

• 5-6 młodych ziemniaków

• pół główki kapusty (najlepsza jest ta młoda)

• 1,5l bulionu

• kilka łyżek śmietany 12-18%

• sól • świeżo zmielony pieprz

• ½ łyżeczki kurkumy

Masło i oliwę rozgrzewamy w garnku i dorzucamy do nich posiekany czosnek. Przez chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojone w plastry ziemniaki (jeśli używamy młodych, nie obieramy ich tylko dokładanie myjemy) i dusimy ok. 5 minut. Potem dolewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 5 minut. Po tym czasie dorzucamy pokrojoną kapustę, a po kilku minutach dodajemy śmietanę. Najlepiej „zahartować” ją wcześniej 2-3 łyżkami gorącej zupy. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kurkumą.

 

Przepis pochodzi z książki "Menu kryzysowe" Pawła Płaczka.