
EKOWITAL Majonez ekologiczny 66% tłuszczu (400g) - BIO
Kremowy majonez bez sztucznych barwników, konserwantów i polepszaczy z wysokiej jakości produktów ekologicznych. Majonez wykonano ze składników takich jak: olej rzepakowy, żółtko w proszku, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól morska oraz sok cytrynowy. Majonez zawiera 66 % tłuszczu. Świetnie sprawdzi się jako smaczny dodatek do różnych potraw, sosów czy kanapek.
Majonez ekologiczny o zawartości 66% tłuszczu
Masa netto: 400g
Producent: Eko-Wital
Składniki: olej rzepakowy*, woda, ocet spirytusowy*, żółtko w proszku*, cukier*, sól morska, sok cytrynowy*, stabilizator: guma ksantanowa, naturalny aromat (zawiera GORCZYCĘ).
*składniki pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych
Wartość odżywcza produktu na 100g:
- Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2522 kJ/ 612 kcal
- Białko (g): 0,6
- Węglowodany (g): 2,2
- W tym cukry (g): 2,2
- Tłuszcz (g): 66,0
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 6,0
- Sól (g): 1,4
Alergeny: żółtko, gorczyca
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od 0 do 25. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 2 tygodnie.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: NIE
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: NIE
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Składniki:
- 400 g karkówki
- 2 łyżki majonezu
- 200 ml soku z kimchi
- 2 ząbki czosnku
- 150 g Old Friends Kimchi Spicy Classic
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Karkówkę kroimy na 1,5 cm plastry. Delikatnie rozbijamy z obydwóch stron. Doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do miski, do której dodajemy majonez, posiekane ząbki czosnku oraz sok z kimchi. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Mięso przed grillowaniem ocieplamy do temperatury pokojowej. Grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu przez około 5 minut z każdej strony. Karkówki nie grillujemy długo, aby nie straciła kruchości i soczystości. Po zdjęciu z grilla ma być miękka i zarumieniona. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Przepis pochodzi od naszego dostawcy Old Friends Kimchi.