EKOWITAL Pieczywo chrupkie amarantusowe bezglutenowe (100g) - BIO
Pieczywo chrupkie amarantusowe bezglutenowe - BIO
Ekologiczne pieczywo chrupkie amarantusowe ekstrudowane. Produkt bezglutenowy.
Masa netto: 100g
Producent: Eko-Wital
Pochodzenie: Czechy
Skład: kukurydza*, mąka amarantusowa*(20%), ryż*, żółty groch*, białko grochu*, sól, cukier*.
*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartość odżywcza produktu na 100g:
- Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1133 kJ/ 271 kcal
- Białko (g): 13,4
- Węglowodany (g): 54,2
- W tym cukry (g): 1,6
- Tłuszcz (g): 1,0
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
- Błonnik pokarmowy (g): 6,2
- Sól (g): 0,0005
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis
Składniki:
- sałata BIO
- ogórek BIO
- pomidorki cherry BIO
- mix oliwek BIO
- papryka BIO
- sera BIO
- 3 łyżki pesto bazyliowego
- orzeszki piniowe
- pieczywko chrupkie z amarantusa
Przygotowanie:
Warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Sałatę porwać na listki, pomidorki cherrt przekroić na pół a ogórka i paprykę w kostkę. Ser (do wyboru mozzarella, kozi lub owczy) pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z 3 łyżkami pesto. Na koniec dodać oliwki, posypać orzeszkami piniowymi. Sól i pieprz do smaku.
Podawać z pieczywem chrupkim.
ENG
Components:
- BIO lettuce
- Cucumber BIO
- Cherry tomatoes BIO
- Mix olive BIO BIO
- paprika BIO
- cheese
- 3 tablespoons basil pesto
- Pin nuts
- Crisp bread
Preparation:
Wash vegetable and dry. Peel the leaves of lettuce, cut cherry tomatoes in half, cucumber, and pepper into cubes. Cheese (mozzarella, goat or sheep) cut into cubes. Mix all ingredients with 3 tablespoons of pesto. Finally, add olives and pine nuts. Add salt and pepper to taste.
Serve with crisp bread.