BIO

EKOWITAL Syrop z agawy jasny (250ml) - BIO

(1 Opinii) Dodaj recenzję
Kod: 5908249970380

Syrop z agawy jasny  ekologiczny.

Ekologiczny syrop z agawy. świetny dodatek do deserów i potraw. 

Porcja 100ml dostarcza: 431 kcal(22%), 0g tłuszczu(0%).

*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przecietnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).


Objętość netto: 250ml

Producent: Eko-Wital

Kraj  pochodzenia : Meksyk

Skład: syrop z agawy jasny*
*-składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego

Wartość odżywcza produktu na 100g:
Wartość energetyczna
(kJ/kcal):     1805 kJ/ 431 kcal
Węglowodany (g):     108
W tym cukry (g):     96
Sól (g):     0,03

Certyfikacja: NL-BIO-01, PL-EKO-01

Sposób przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 miesięcy.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie
HC

super i zdrowy zamiast cukru

Przepis

Mazurek chałwowo - porzeczkowy
Mazurek chałwowo - porzeczkowy

Mazurek to tradycyjne ciasto, które stanowi nieodłączny element polskiej kuchni. W tym przepisie, smak chałwy i porzeczek idealnie komponują się ze sobą, tworząc wyjątkowy smak, który zachwyci Twoje kubki smakowe. Mazurek jest również prosty do przygotowania i zdobienia, dzięki czemu można go dostosować do swoich upodobań smakowych i estetycznych.

SKŁADNIKI: (średnica blaszki 25cm)  

  • 200g mąki gryczanej jasnej lub 150g mąki owsianej bezglutenowej
  • 50g mąki kukurydzianej
  • 50g skrobi ziemniaczanej lub mąki ziemniaczanej lub mąki z tapioki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szypta soli  
  • 50g tahini do ciasta + 2 łyżki tahini do bitej śmietany kokosowej
  • 70g syropu z agawy lub klonowego
  • 70g oleju słonecznikowego  
  • puszka kremu kokosowego schłodzonego w lodówce minimum 8h
  • 2 łyżeczki ksylitolu
  • 1 słoik dżemu porzeczkowego 100%
  • woda (opcjonalnie)

 

Dodaj wszystkie

 

PRZYGOTOWANIE:

Do miski wrzucamy mąkę, skrobię, proszek do pieczenia, 50g tahini, olej i wybrany syrop. Zagniatamy ciasto. W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody. Po umyciu rąk ciasto nie powinno się przyklejać do dłoni.  Rozgrzewamy piekarnik do 190 °C. Spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na 2 części. Na spód wykładamy 2/3 ciasta, a 1/3 oblepiamy boki do wysokości 2 cm. Nakłuwamy widelcem boki oraz spód i wkładamy do piekarnika na 15 minut. Gęstą część kremu kokosowego wyjmujemy do suchego, wysokiego pojemnika, dodajemy pozostałe składniki i ubijamy około 1 minutę. Ponownie wkładamy do lodówki. Spód wystudzonego ciasta smarujemy dżemem i przykrywamy ubitym kremem kokosowym. Łyżką ubrudzoną w dżemie wyrównujemy powierzchnię ciasta. Należy wykonywać okrężne ruchy. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum 8 godzin. Przechowujemy w lodówce.

Przepis Ewy Ługowskiej (Misy Mocy) z e-booka „Przepisy z Mocą”