HIT Dostępność: pon-wt, czw-pt
BIO
HIT Dostępność: pon-wt, czw-pt

**FARAT Filet z piersi kurczaka ekologicznego [na wagę] (700g) - BIO (dostępność: pn-wt, czw.-pt.)

(1 Opinii) Dodaj recenzję
Kod: 281874???????
Producent: FARAT

Ekologiczny filet z piersi kurczaka bez antybiotyków. Ekologiczny drób jest hodowany bez użycia antybiotyków i sztucznych dodatków, co gwarantuje najlepszą jakość i smak. Filet z kurczaka jest delikatny i pełen wartości odżywczych, idealny jako baza do różnych potraw. Wybierając ekologiczne mięso możesz mieć pewność, że wybierasz zdrową i świeżą żywność dla siebie i swojej rodziny. Spróbuj ekologicznego filetu z piersi kurczaka bez antybiotyków i przekonaj się, jak smaczne może być zdrowe jedzenie.

Produkt od hodowcy jest dostarczany do sklepu w poniedziałki i czwartki
UWAGA: Termin ważności dla mięsa świeżego: 3 dni od dnia dostawy do magazynu.

Świeża dostawa tego produktu do naszego magazynu, która odbywa się pod koniec tygodnia,  uniemożliwia zabezpieczenie chłodnicze produktu w piątkowej usłudze kurierskiej- krajowej, która dostarczana jest kolejnego dnia roboczego. W związku z powyższym piątkowe zamówienia i wysyłki z tym produktem realizujemy TYLKO na terenie Warszawy i jej bliskich okolic, TYLKO w opcji Stuart - dostawa expressowa.

Realizacja zamówień: poniedziałek - piątek
> Wysyłki realizujemy kurierem na terenie całej Polski lub transportem firmowym na terenie Warszawy i okolic zależnie od dnia wysyłki. Zamówienia zapakowane są w termoboxy z wkładami chłodniczymi, zachowując świeżość na czas transportu.

>> Wysyłka do klienta poniedziałek, wtorek, czwartek - wysyłka cały kraj (firmy kurierskie)
>> Wysyłka do klienta w poniedziałek - piątek - wysyłka/dostawa tego samego dnia TYLKO na terenie Warszawy i bliskich okolic Warszawy - TYLKO w opcji Stuart -  dostawa expressowa

>>> W przypadku braku dostępności produkt FARAT zostanie zamieniony na odpowiednik firmy Naturalny Drób.

Masa netto: produkt wagowy, cena podana za 700g; Ostateczna cena jest naliczana zgodnie z rzeczywistą wagą spakowanej porcji.
Producent: Gospodarstwo Witold i Jadwiga FARAT/NATURALNY DRÓB
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: filet z piersi kurczaka ekologiczny
Certyfikat: Produkt Rolnictwa Ekologicznego pod kontrolą AgroBioTest
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym miejscu w temp. 2°C - 8°C. Świeże ekologiczne mięso bez konserwantów należy przygotować lub zamrozić w dniu dostawy.

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: NIE 
Produkt wegański: NIE  
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK 
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK 
Bez drożdży: TAK 

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak
A

Świetnie zapakaowane na czas transportu

Przepis

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwini z sosem borówkowym
Szaszłyki z kurczaka i brzoskwini z sosem borówkowym

SKŁADNIKI:

  • 350 g piersi z kurczaka
  • 1 papryka
  • 1 cukinia
  • 2 duże brzoskwinie
  • 1 czerwona cebula
  • 50 ml oliwy
  • sól i pieprz do smaku
  • ½ łyżeczki płatków chili
  • 1 gałązka rozmarynu

 

  • SOS BORÓWKOWY:
  • 200 g borówek
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cm imbiru
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • ½ łyżeczki octu
  • ½ łyżeczki płatków chili
  • 30 ml oleju
  • sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek. Paprykę, cukinię, brzoskwinię oraz kurczaka kroimy w dużą kostkę. Doprawiamy oliwą, solą, pieprzem i płatkami chili. Dodajemy posiekany rozmaryn. Zostawiamy do zamarynowania na co najmniej 30 minut. Nabijamy składniki szaszłyków na patyczki. Grillujemy na rozgrzanym grillu przez 4 minuty z każdej strony. Czosnek, imbir oraz czerwoną cebulę siekamy w drobną kosteczkę. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Dodajemy pozostałe składniki. Borówki rozgniatamy widelcem. Całość gotujemy około 5 minut, do uzyskania gęstej konsystencji. Szaszłyki podajemy z sosem i szczypiorkiem.