HIT Dostępność: pon-wt, czw-pt
BIO
HIT Dostępność: pon-wt, czw-pt

**FARAT Udka z kurczaka ekologicznego [na wagę] (1 kg) - BIO (dostępność: pn-wt, czw.-pt.)

Dodaj recenzję
Kod: 281883???????
Producent: FARAT
Ekologiczny drób jest hodowany bez użycia antybiotyków i sztucznych dodatków, co gwarantuje najlepszą jakość i smak. Udka z kurczaka są delikatne i pełne wartości odżywczych.. Wybierając ekologiczne mięso możesz mieć pewność, że wybierasz zdrową i świeżą żywność dla siebie i swojej rodziny. Spróbuj ekologicznych udek kurczaka bez antybiotyków i przekonaj się, jak smaczne może być zdrowe jedzenie.

Produkt od hodowcy jest dostarczany do sklepu w poniedziałki i czwartki
UWAGA: Termin ważności dla mięsa świeżego: 3 dni od dnia dostawy do magazynu.

Świeża dostawa tego produktu do naszego magazynu, która odbywa się pod koniec tygodnia,  uniemożliwia zabezpieczenie chłodnicze produktu w piątkowej usłudze kurierskiej- krajowej, która dostarczana jest kolejnego dnia roboczego. W związku z powyższym piątkowe zamówienia i wysyłki z tym produktem realizujemy TYLKO na terenie Warszawy i jej bliskich okolic, TYLKO w opcji Stuart - dostawa expressowa.

Realizacja zamówień: poniedziałek - piątek
> Wysyłki realizujemy kurierem na terenie całej Polski lub transportem firmowym na terenie Warszawy i okolic zależnie od dnia wysyłki. Zamówienia zapakowane są w termoboxy z wkładami chłodniczymi, zachowując świeżość na czas transportu.

>> Wysyłka do klienta: poniedziałek, wtorek, czwartek - wysyłka cały kraj (firmy kurierskie)
>> Wysyłka do klienta: poniedziałek - piątek - wysyłka/dostawa tego samego dnia TYLKO na terenie Warszawy i bliskich okolic Warszawy - TYLKO w opcji Stuart -  dostawa expressowa

>>> W przypadku braku dostępności produkt FARAT zostanie zamieniony na odpowiednik firmy Naturalny Drób.

Masa netto: produkt wagowy, cena podana za 1kg; Ostateczna cena jest naliczana zgodnie z rzeczywistą wagą spakowanej porcji.
Producent: Gospodarstwo Witold i Jadwiga FARAT/NATURALNY DRÓB
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: udka kurczaka ekologiczne
Certyfikat: Produkt Rolnictwa Ekologicznego pod kontrolą AgroBioTest
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym miejscu w temp. 2°C - 8°C. Świeże ekologiczne mięso bez konserwantów należy przygotować lub zamrozić w dniu dostawy.

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: NIE 
Produkt wegański: NIE  
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK 
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK 
Bez drożdży: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak

Przepis

Kimchi kanapka z kurczakiem
Kimchi kanapka z kurczakiem

Przepis pochodzi od naszego dostawcy Old Friends Kimchi.

Składniki:

● 6 trybowanych udek z kurczaka

● 3 łyżki sosu sojowego

● 1 łyżka miodu

● 100 g masła

● 100 g mąki pszennej

● 2 jajka

● 150 g panko (lub bułki tartej)

● olej - do smażenia

Sos sojowy mieszamy z miodem i dokładnie obtaczamy w nim kurczaki. Następnie obsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju, przekładamy do głębokiej blachy, wyłożonej papierem do pieczenia i dodajemy 100 g masła. Pieczemy pod przykryciem, w piekarniku nagrzanym do 120 C przez 3 godziny. Gotowe mięso studzimy, zdejmujemy skórę i panierujemy. Do trzech osobnych talerzy dodajemy kolejno: 100 g mąki, 2 rozkłócone jajka i 150 g panko. Panierujemy kurczaki po kolei w mące, jajku i panko. Smażymy na głębokim tłuszczu do mocnego zarumienienia.

Do podania:

● 4 bułki do burgerów dobrej jakości

● 200 g Old Friends Kimchi

● Kimchi majo

● 2 pomidory

● 1 sałata rzymska

Podjemy z dobrej jakości bułkami, kimchi, kimchi majonezem, pomidorem i rzymską.

Kimchi majo:

Składniki:

● 1 jajko

● szczypta soli

● szczypta pieprzu

● 2 łyżki soku z Old Friends Kimchi

● 1 łyżeczka soku z cytryny

● kropla sosu sojowego - opcjonalnie

● około 200-250 ml oleju np. rzepakowego lub winogronowego

 

Do wysokiego, wąskiego naczynia dodajemy jajko, sól, pieprz oraz olej i miksujemy blenderem ręcznym (nie wyciągając końcówki ponad powierzchnie masy). Na koniec dodajemy sok z kimchi i cytrynę i krótko miksujemy tylko do połączenia.