BIO

GRANORO Makaron penne rigate pełnoziarnisty (500g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 8007290335081
Producent: GRANORO

Makaron penne rigate pełnoziarnisty BIO

Masa netto: 500g

Producent: GRANORO

Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.

Pochodzenie: Włochy

Skład: mąka PSZENNA pełnoziarnista*, woda

*składniki pochodzenia ekologicznego

Informacje o alergenach: Zawiera pszenicę.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1487/352
Białko (g): 11,5
Węglowodany (g): 67
W tym cukry (g): 3,4
Tłuszcz (g): 2,4
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,6
Błonnik pokarmowy (g): 8
Sól (g): 0

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

PRODUKT BIO: TAK

Przepis

Przepis na Penne po Florencku
Przepis na Penne po Florencku

Kolejna Dietetyczna Pocztówka Centrum Dietetyki Consilium Vitalis zabiera nas do aromatycznych Włoch prezentując jak w prosty sposób przygotować tradycyjne włoskie danie rodem z domu Medyceuszy - penne po florencku. Tą oraz wszystkie inne potrawy prezentowane w serii Dietetycznych Pocztówek znajdziesz w dietach Centrum Dietetyki Consilium Vitalis!

Składniki:

  • makaron penne razowy 200g
  • bakłażan 200g
  • suszone pomidory 100g
  • bazylia 20g
  • pieczarki 120g
  • oliwa z oliwek 40g
  • kurczak 400g
  • czosnek 15g
  • pomidory koktajlowe 120g

 

Przygotowanie:

Ugotować makaron al dente, pokroić bakłażan w romby, pieczarki w cząstki, kurczaka w paski, pomidory na połówki. Czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Wrzucić bakłażan i smażyć ok 2 min. Następnie dodać kurczaka i dalej smażyć razem kolejne 5 min, dorzucając pieczarki aż do ich zrumieniania. Dodać czosnek, suszone pomidory i siekaną bazylię. Na koniec połączyć wszystko z makaronem i chwilę razem zagrzać. Potrawa gotowa!