BIO

Imbir ekologiczny świeży (250g) - BIO (I)

(3 Opinii) Dodaj recenzję
Kod: 280363???????

Imbir to roślina charakteryzująca się mocnym cytrynowym zapachem i ostrym, palącym smakiem. Szybko rozgrzewa i uodparnia organizm, warto więc go jeść zimą. Imbir jest jednym ze składników leków stosowanych na reumatyzm, alergię, a także choroby serca. Jest ważnym składnikiem proszku curry i wielu innych mieszanek.

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Peru / Kostaryka

 

CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664

BEZGLUTENOWY: TAK

BEZLAKTOZOWY: TAK

WEGETARIAŃSKI: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Tak
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak
WK

dobry, mocny, aromatyczny imbir

WK

Dobry imbir

BS

Bardzo dobry imbir, soczysty i smaczny.

Przepis

Karp w płatkach migdałowych
Karp w płatkach migdałowych

  Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.

Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.

Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem.

SKŁADNIKI:

  • 1 kg karpia
  • sok z cytryn
  • masło klarowane
  • 200 g płatków migdałowych
  • 3 łyżki miodu
  • mały kawałek startego korzenia imbiru
  • sól morska

PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.

Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.

Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem. Przygotowaną marynatą polać karpia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Zapiekać ok. 15 minut.