WEGETARIAŃSKI BIO

*KLIMEKO Jogurt naturalny 2% (z Bifidobacterium lactis) (330ml)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5907591000554
    Producent: KLIMEK
  • Jogurt naturalny 2% (z Bifidobacterium lactis)

    Skład:
    mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Bifidobacterium lactis (BB-12)

    Masa netto: 330g

    Wartość odżywcza w 100g produktu:
    Wartość energetyczna: 61kcal (256kJ)
    Białko: 4,6g
    Węglowodany: 6,1g
    w tym cukry: 6,1g
    Tłuszcz: 2g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3g
    Sól: 0,1g

    Producent: P.P.H. "Klimek" Bogusław Klimczak, Dionizów 2, 98-220 Zduńska Wola


    Informacje dodatkowe:
    Jest naturalnie gęsty. Ma gładką konsystencję.
    Wyprodukowano w zgodzie z Naturą i Tradycją.

    Przechowywać w temperaturze od +1 do +6 stopni C.

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 7 dni

    Przepis

    Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie
    Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie

    Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie z przepisu Katarzyny Bosackiej

    SKŁADNIKI:

    • kilka płatów pstrąga wędzonego
    • pół czerwonej cebuli
    • 3 łyżki octu jabłkowego
    • pół pęczka koperku
    • 1 łyżka jogurtu naturalnego
    • 1 łyżka majonezu szczypta cukru
    • 4 cytryny kostki lodu
    • łyżka kawioru z pstrąga (do dekoracji, opcjonalnie)

    PRZYGOTOWANIE:

    Cebulę pokroić w piórka, zalać octem jabłkowym. Pstrąga pokroić w małe kawałki “na raz”. Do miski wrzucić koperek, cebulę (bez octu), jogurt i majonez, wymieszać. Zbalansować kwaśność jogurtu odrobiną cukru. W  sosie delikatnie zanurzyć pstrąga, lekko wymieszać. Wstawić na co najmniej godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły. Cytryny pokroić wzdłuż na pół, wydrążyć, skórki “łódeczki” zamrozić. Śledzie podawać w łódeczkach cytrynowych na lodzie. Dekorować kawiorem, cytryną i gałązkami koperku.