*CHEŁMIŃSKI Kiełki brokuła (50g) - BIO
Pikantne w smaku, doskonałe do kanapek, sałat. Kiełki brokuła zawierają sulforafan, substancję zapobiegającą powstawaniu raka i rozwojowi komórek nowotworowych. Kiełki brokuła zawierają nawet 20 razy więcej sulforafanu niż dorosła róża brokuła.
Kiełki brokuła - EKO
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę. Dodajemy buraczki, ogórki pokrojone w kostkę, odsączony groszek, ewentualnie kukurydzę i pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Całość łączymy z jogurtem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Wymieszaną, doprawioną sałatkę posypujemy rzeżuchą lub kiełkami.
Składniki:
- buraczki tarte
- 1 puszka groszku konserwowego
- 2-3 jajka
- 1 czerwone cebula
- 3 ogórki kiszone
- 1/2 pęczka szczypiorku
- jogurt naturalny
- 1 łyżeczka majonezu
- sól, pieprz
- opcjonalnie: kukurydza w puszce, papryka czerwona
- rzeżucha/ kiełki
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę. Dodajemy buraczki, ogórki pokrojone w kostkę, odsączony groszek, ewentualnie kukurydzę i pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Całość łączymy z jogurtem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Wymieszaną, doprawioną sałatkę posypujemy rzeżuchą lub kiełkami.
Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food