BIO

*JABŁOŃSCY Kolendra pęczek (50g) - BIO (PL)

Dodaj recenzję
Kod: 2502
Producent: JABŁOŃSCY

Kolendra pęczek - EKO

Ilość: 50g

W gospodarstwach ekologicznych:
- zamiast sztucznych nawozów i chemicznych środków ochrony roślin stosuje się naturalne metody
- zwierzęta hodowane są w dobrych warunkach – jedzą tylko naturalne pożywienie i dużo przebywają na świeżym powietrzu. Bardzo często do hodowli używa się starych ras zwierząt
- nie degraduje się gleby tylko utrzymuje się ją w dobrym stanie
- nie uprawia się genetycznie modyfikowanych roślin
- zachowane są zadrzewienia śródpolne, oczka wodne, miedze
- uprawa ziemi, pielęgnacja roślin i zwierząt wymaga większego nakładu pracy dzięki czemu w gospodarstwie znajduje zatrudnienie więcej osób

Kraj pochodzenia: Polska

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Tak
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak

Przepis

Przygoda
Przygoda

Składniki:

  • 2 marchewki,
  • cukinia,
  • łyżka migdałów bez skórki,
  • 1/4 świeżej papryki czerwonej,
  • 1/4 papryki zielonej,
  • miąższ z 1/2 mango,
  • zielone kiełki rzodkiewki lub brokułu,
  • kilka listków świeżej mięty,
  • kilka listków świeżej kolendry,
  • sos tahini,
  • pasta z owocu tamaryndowca (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Z marchewki i cukinii zrób w spiralizerze (bądź ręcznie np. wstążki za pomocą obieraczki do warzyw) makaron. Włóż go do miski, w której będziesz serwować sałatkę. Mango i papryki pokrój w cienkie paski, posiekaj migdały (lub użyj płatków). Na makaronie warzywnym ułóż kolejno: kiełki, paprykę, mango, posyp posiekanymi ziołami i migdałami. Przed podaniem polej sosem tahini.

 

Przepis pochodzi z książki "Zielony sekret zdrowia. Uzdrawianie przez roślinne gotowanie.", autorki bloga Ullenka.