BIO

Cebula cukrowa ekologiczna 1kg - BIO (PL)

Dodaj recenzję
Kod: 283002???????

Cebula ekologiczna jest bardzo cenna ale dość ciężko strawna; w postaci gotowanej, duszonej jest łatwiej przyswajalna; najlepiej spożywać ją codziennie w niewielkich ilościach, w dowolnej formie ale najlepiej na surowo: 1/4 średniej cebuli dziennie działa profilaktycznie przed przeziębieniem (po czosnku odznacza się największą ilością związków bakterio- i wirusobójczych, jest bogata w cynk), pomoże uchronić się przed miażdżycą i zawałem, przy katarze cebulę upiec lub udusić z miodem, rozetrzeć na miazgę i zmieszać ze szklanką gorącego mleka, wypić przed snem; wraz z czosnkiem zapobiega tworzeniu się zakrzepów w naczyniach krwionośnych, przyczynia się do zapobiegania miażdżycy; cebulę zmacerowaną w białym winie poleca się starszym panom do zapobiegania chorobom gruczołu krokowego, a także leczniczo gdy już chorują; dezynfekuje rany, przyspiesza gojenie; okład na ranę – upieczoną cebulę obiera się z łuski, miażdży, nakłada na gazę i przykłada na chore miejsce. Cebula cukrowa jest łagodniejsza o lekko słodkawym smaku.

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Polska

 

CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664

BEZGLUTENOWY: TAK

BEZLAKTOZOWY: TAK

WEGETARIAŃSKI: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Tak
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak