BEZGLUTENOWE

*ŁAP POL Kiełbasa markowska sucha (250g)

Dodaj recenzję
Kod: 281460???????
Producent: ŁAP-POL
Wiele osób próbowało podsuszyć Kiełbasę wiejską z Markowej, ale wszyscy się przekonali jakie to trudne. Kiełbaska wisząc w ciepłym i lekko przewiewnym miejscu zaczyna nabierać smaku. Każdy wie jak trudno się powstrzymać by nie łamać kolejnego kawałka, żeby mogła posiwieć jeszcze troche.... Kęs po kęsie znika jeden kawałek, później drugi... mimo szczerych chęci najdłużej udało mi się suszyć 5 lub 6 tygodni, ale wtedy powiesiłem 5 kg :))   Podczas 3 tygodni suszenia w pomieszczeniu specjalnie do tego przygotowanym, przewiewnymi o określonej temperaturze powstaje produkt, który na wszystkich targach i jarmarkach wyrobów tradycyjnych sprzedaje się jako pierwszy. Ludzie podchodzą i proszą "Tą kiełbaskę na której można zęby połamać" - w przenośni.. Kiełbaska traci podczas suszenia 30% - 40% wagi W zależności od wilgotności powietrza. Kiełbasa suszy się przez 3 tygodnie.

Kiełbasa Markowska sucha - kiełbasa markowska suszona 3 tygodnie.

Producent: Łap-Pol, Polska. Skład: Mięso wieprzowe 98%, mięso wołowe 2%, sól kuchenna, pieprz, czosnek, azotyn sodu (substancja konserwująca). Ze 160g mięsa, uzyskano 100g gotowego wyrobu.