LA SELVA Krem z octu balsamicznego IGP z Modeny z kakao (250ml) - BIO
Dodaj recenzję
Kod: 8018759002277
Producent: LASELVA
Kremy, specjalne wersje popularnego octu balsamicznego Aceto Balsamico di Modena, z delikatną słodyczą i łagodną kwasowością oferują kucharzom amatorom i miłośnikom jedzenia wiele kreatywnych sposobów na udoskonalenie i dekorację potraw. Kremy mogą być łączone z owocami takimi jak: jabłka, pomarańcze, gruszki, banany, różnymi rodzajami serów: żółtymi, pleśniowymi, wędzonymi oraz mogą być dodatkiem do sałatek. Każdy może znaleźć również własny, niepowtarzalny sposób wykorzystania kremów w swoich kompozycjach dań.
Więcej
Krem z octu balsamicznego IGP z Modeny z kakao.
Pojemnośc: 250ml
Producent: LaSelva, Włochy.
Produkt rolnictwa ekologicznego IT-BIO-006.
Skład: zagęszczony moszcz gronowy - eko, ocet balsamiczny z Modeny IGP 20% - eko (ocet winny - eko, zagęszczony moszcz gronowy - eko), kakao 8% - eko, zagęszczacz: guma ksantanowa.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Sałatka łosoś - awokado
SKŁADNIKI:
- 1 awokado
- pęczek rzodkiewki BIO
- ser feta
- łosoś wędzony
- mix sałat
- sos balsamiczny
- pestki dyni
- kiełki
PRZYGOTOWANIE:
Sałatę opłukać. Pokroić w kawałki łososia, awokado i sera feta oraz w plasterki rzodkiewką. Wszystkie składniki razem wymieszać. Polać sosem balsamicznym. Na koniec posypać pestki dyni oraz kiełkami. Podawać z chrupkim pieczywem.