BEZGLUTENOWE BIO

NOWAKOWSKI TRADYCJA Chleb gryczany z komosą bezglutenowy, bez cukru (300g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5902729761178

Dla wszystkich osób wykluczających z pożywienia gluten i pszenicę. Bardzo oryginalny w smaku, na naturalnym bezglutenowym zakwasie na bazie mąki z quinoa (komosy ryżowej) i kasztanowej. Osoby przyzwyczajone do smaku gryki w połączeniu z komosą ryżową i kasztanem odlkryją bogactwo smaku. Nie zawiera cukru, drożdży, środków spulchniających, mleka, tłuszczu zwierzęcego i jajek. Bezpieczny dla chorych na Celiakie i odpowiedni dla Vegan. Pozbawiony dodatków uznanych za niepożądane.

Masa netto: 300g

Producent: NOWAKOWSKI TRADYCJA

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: woda, mąka quinoa*, mąka gryczana*, mąka kasztanowa*, skrobia z manioku (tapioka)*, olej słonecznikowy*, płatki gryczane*, nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa*, babka płesznik* *składniki pochodzenia ekologicznego

Wartość odżywcza w 100g produktu:

  • Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1023/244
  • Białko (g): 6,35
  • Węglowodany (g): 38,66
  • - W tym cukry (g): 1,65
  • Tłuszcz (g): 6,09
  • - W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,7
  • Sól (g): 0,88

PRODUKT BIO: TAK

PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Tak

Przepis

Brokułowe guacamole
Brokułowe guacamole

Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.

SKŁADNIKI:

  • 1 szt. awokado
  • 3 różyczki brokułu
  • pół ząbka czosnku
  • szczypta soli morskiej
  • 3 łyżeczki koperku
  • kromka chleba razowego
  • gałka muszkatołowa
  • sok z cytryny

 

 

PRZYGOTOWANIE:

Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.