BEZGLUTENOWE BIO

NOWAKOWSKI TRADYCJA Chleb jaglany z komosą bezglutenowy, bez cukru (300g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5902729761161

Chleb jaglany z komosą, bez cukru BIO

Dla wszystkich osób wykluczających z pożywienia gluten i pszenicę. Bardzo oryginalny w smaku, na naturalnym bezglutenowym zakwasie na bazie mąki z quinoa (komosy ryżowej) i kasztanowej. Zastosowanie mąki jaglanej pozyskiwanej z prosa dostarczyło dużej ilości białek oraz łatwo przyswajanych tłuszczów. Wraz z komosą zostały dostarczone przede wszystkim węglowodany, proteiny i aminokwasy.

Nie zawiera:

  • cukru
  • drożdży
  • środków spulchniających
  • mleka
  • tłuszczu zwierzęcego
  • jajek
  • bezpieczny dla chorych na celiakię i odpowiedni dla vegan
  • pozbawiony dodatków uznanych za niepożądane

 

Masa netto: 300g

Producent: NOWAKOWSKI TRADYCJA

Pochodzenie: Polska

Skład: woda, mąka quinoa*, mąka jaglana*, mąka kasztanowa*, skrobia z manioku (tapioka)*, mąka ryżowa*, olej słonecznikowy*, nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), sól morska, babka płesznik*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa*

*składniki pochodzenia ekologicznego

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1126/269
Białko (g): 6,77
Węglowodany (g): 42,52
W tym cukry (g): 2,02
Tłuszcz (g): 6,76
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,81
Sól (g): 0,91

 

Produkt naturalny: TAK

Produkt wegetariański: TAK

Produkt wegański: TAK

Bez glutenu w składnikach: TAK

Bez cukru: TAK

Bez barwników: TAK

Bez konserwantów: TAK

Bez jaj: TAK

Bez orzechów: TAK

Bez drożdży: TAK

 

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Tak

Przepis

Brokułowe guacamole
Brokułowe guacamole

Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.

SKŁADNIKI:

  • 1 szt. awokado
  • 3 różyczki brokułu
  • pół ząbka czosnku
  • szczypta soli morskiej
  • 3 łyżeczki koperku
  • kromka chleba razowego
  • gałka muszkatołowa
  • sok z cytryny

 

 

PRZYGOTOWANIE:

Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.