NOWAKOWSKI TRADYCJA Chleb ryżowy ze skrobią bezglutenowy (300g) - BIO
Chleb ryżowy ze skrobią bezglutenowy BIO
Produkt dedykowany konsumentom nietolerującym glutenu oraz osobom na diecie bezglutenowej do codziennego spożycia. Duża porcja węglowodanów, aminokwasów i białek stanowi doskonałe i efektywne pożywienie dla ludzi. Kolor i struktura miękiszu najbardziej przypomina chleb pszenny.
Bezglutenowy Chleb Ryżowy ze Skrobią wypieczony jest:
- na zakwasie świeżym z dodatkiem drożdży
- bez dodatku środków spulchniających
Masa netto: 300g
Producent: NOWAKOWSKI TRADYCJA
Pochodzenie: Polska
Skład: woda, mąka ryżowa*, skrobia pszenna bezglutenowa*, mąka gryczana*, olej słonecznikowy*, cukier trzcinowy*, babka płesznik*, sól morska, drożdże*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa*
*składniki pochodzenia ekologicznego
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 869.9/206.1
Białko (g): 3,03
Węglowodany (g): 40,15
W tym cukry (g): 0,05
Tłuszcz (g): 3,32
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,52
Sól (g): 1,39
PRODUKT BIO: TAK
PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |