BIO

NOWAKOWSKI TRADYCJA Chleb żytni 100% (600g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5902729761222
100% chleb żytni jest stworzony w oparciu o skomplikowane wielofazowe fermentacje i różne rodzaje żytnich zakwasów. Osobno fermentujemy wszystkie gradacje użytych mąk żytnich razem z łamanym ziarnem żyta, mąką z pełnego przemiału i mąką pytlową. Chleb o najprostszym składzie tylko woda, żyto i sól morska, nie zawiera drożdży.

Chleb żytni 100% BIO

Masa netto: 600g

Producent: NOWAKOWSKI TRADYCJA

Pochodzenie: Polska

Skład: woda, mąka żytnia*, mąka żytnia razowa*, żyto łamane* sól morska*

*składniki pochodzenia ekologicznego

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 846/200
Białko (g): 5,3
Węglowodany (g): 45,5
W tym cukry (g): 0,1
Tłuszcz (g): 0,9
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,1
Sól (g): 1,16

PRODUKT BIO: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Brokułowe guacamole
Brokułowe guacamole

Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.

SKŁADNIKI:

  • 1 szt. awokado
  • 3 różyczki brokułu
  • pół ząbka czosnku
  • szczypta soli morskiej
  • 3 łyżeczki koperku
  • kromka chleba razowego
  • gałka muszkatołowa
  • sok z cytryny

 

 

PRZYGOTOWANIE:

Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.